(P) Black Friday în perioada pandemiei

De Unica.ro, pe

Black Friday, evenimentul cel mai așteptat al anului, în fiecare toamnă, în care se cumpărau lucruri mult așteptate tot timpul anului. Cum va fi, însă, anul acesta, cand oamenii nu mai cumpără la fel de mult? Ce este pe lista anului 2020? 

Mr.Finance a întocmit și anul acesta o lista cu cele mai bune oferte de Black Friday 2020, cu mesajul că: anul acesta stăm acasă, în familie, de Black Friday. 

Black Friday 2020 în perioada Covid-19, perioada care este despre cumpătare, apropiere de lucruri mai puțin materiale și economie de bani. 

Criza va influența volumul de cumpărături de Black Friday

Nu este prima data cand auzi că această criză, cauzată de pandemia de Coronavirus, este cea mai gravă criză economică globală majoră, dar și de sănătate. Reacția normală și firească a oamenilor este de conservare. Acest lucru se va reflecta în volumul de cumpărături. Cumpărăturile de Black Friday în anul 2019 au fost de 2.56 milioane euro. Sumă impresionantă! 

Criza va influența cumpărăturile de anul acesta sau poate ca se va simți o diferență de afinitate a cumpărătorului. Va prefera să cumpere poate lucruri mai puțin vanitoase, precum acea geantă mult vânată, sau acel parfum care se va alătura altor 5 aflate deja în posesie.

Ce cheltuieli au avut oamenii în perioada pandemiei

Platforma Mr.Finance gazduieste un articul extrem de util despre comportamentul cumpărătorului în perioada pandemiei. 

Situația românilor în perioada pandemiei:  23% dintre respondenți au declarat ca în următoarele luni vor cheltui bani pe alimente, 11% pe călătorii în țară, 10% pe obiecte vestimentare, 7% pe mobilier pentru casă, iar 15% pe alte tipuri de produse. 

Așadar, Black Friday în acest an va fi diferit, calculat și precaut, căci romanii au învățat din perioada pandemiei de ce este bine să cumperi doar ce ai nevoie. 

Vor cumpăra mai mult sau mai puțin, sau doar ce este nevoie

Black Friday este un eveniment ce aduce cu sine bucurie, deoarece poți cumpăra obiectele mult dorite și visate, poți mobila casa mai ieftin, poți achiziționa călătorii la prețuri reduse, poți cumpăra cadouri de Crăciun s.a.m.d.. Shoppingul va continua să fie o activitate relaxantă în orice moment, chiar și în perioade de criză, precum cea în care suntem în acest moment. Oamenii vor cumpăra mai mult din ce le trebuie, precum birouri și scaune de birou mai confortabile- în contextul telemuncii și al celor care lucrează în regim hibrid, atât acasă, cât și la birou. De asemenea, nevoia de tehnologie a crescut, întrucât copiii au nevoie de laptopuri, tablete, telefoane mai performante și doar lor dedicate pentru a-și desfășura orele online. 

Black Friday 2020 este despre altfel de investiții și cheltuieli

O atenție deosebită a fost acordată în acest an și investitiilor. Investițiile îți aduc profit pe termen scurt, mediu sau lung. Îți faci planuri să-ți clădești ceva solid pentru viitor. Black Friday 2020, ca și altele din alți ani, va fi despre cheltuieli planuite sau nu. Probabil ca nu vei fi redus volumul de comenzi, ci va fi înlocuit. Vor fi poate situații în care oamenii se vor gândi de două ori înainte să cumpere necontrolat, să comande online doar pentru că este la reducere, să cumpere mai mult decat folosesc, să cumpere lucruri pe care nu le va folosi. 

Sfaturi pentru Black Friday 2020 

Deși ofertele sunt nenumărate, există peste 700 de magazine online, din diferite sectoare, cu diferite articole. Cumpătarea este cuvântul alăturat evenimentului Black Friday de anul acesta. Cumpără, dar cumpără mai puțin! Comandă online și încearcă să cumperi și de la magazinele românești, precum Farmec, sau alți producători autohtoni. Economia țării trebuie susținută acum mai mult ca niciodată.