(P) Balcic, stațiunea ideală pentru o escapadă de toamnă

De Unica.ro, pe
Cel mai pitoresc orășel de pe coasta bulgărească a Mării Negre este Balcic, locul perfect unde te poți bucura de plajă și vizite culturale chiar și în luna septembrie.

Mica urbe a aparținut pentru o scurtă perioadă de vreme și României. Aici, Regina Maria și-a lăsat inima, numeroși pictori au găsit un loc plin de ”lumină și culoare”, iar unii scriitori au numit zona – Coasta de Argint a Bulgariei

Dacă ți-ai propus o scurtă vacanță în Balcic profita acum de Oferta Specială pregătită de Europa Travel și rezervă un circuit de 3 zile spre Riviera Bulgariei, la tariful de numai 119 euro/persoană – valabil pentru plecarea din 26.09!

Circuitul de la Europa Travel pornește cu o scurtă vizită la Capul Kaliakra, un monument natural din Dobrogea Bulgărească ce cuprinde și rămășițele vechii cetăți elene, Tirizis. Fortăreața a fost distrusă de otomani și amintește astăzi de trista legendă a celor 40 de fecioare care și-au legat părul între ele aruncându-se de pe promenadă în Marea Neagră.

Locul preferat al Reginei Maria

Plaja de nisip arcuită în jurul unui golf cu apă ca safirul, promenada înțesată de magazine, obiectivele istorice și preparatele pescărești sunt doar câteva dintre atuurile Balcicului.

Se spune că atunci când Regina Maria a pornit în descoperirea Dobrogei, alături de pictorul Alexandru Satmari și a ajuns în Balcic, a simțit că „locul acesta o aștepta dintotdeauna”. După acest eveniment, cea numită Sultana de către localnici, venea aici în fiecare vară până când orașul a devenit „colțul cel mai drag al inimii sale”. Regina a poruncit să se ridice un palat care aveai să-i servească ca reședință de vară, înconjurat de un parc exotic unde să-și găsească inspirația pentru a picta.

Simbolul Balcicului este Palatul Cuibul Liniștit, un edificiu în stil electic: combinație între arhitectura otomană și cea grecească, ce dispune de un minaret impresionant și un interior cu aer mediteranean, fiind înconjurat de cele mai impresionante Grădini Botanice terasate din Europa de Est.

Parcul deține cea mai mare colecție de cactuși, un labirint de flori, grădină cu plante plângătoare, cascade înconjurate de vegetație luxuriantă și o cramă medievală unde poți servi delicioase vinuri de trandafir, smochine sau zmeură. Balcic este o destinație renumită pentru podgoriile sale de vinuri, de altfel primul nume al fostei așezări elene a fost Dyonisopolis, dat în cinstea zeului vinului, Dionysos, din mitologia greacă.

Plaje aurii și ape turcoaz

Circuitul continuă cu descoperirea perlelor litoralului bulgăresc: Albena, Nisipurile de Aur și Sunny Beach, cu plajele lor aurite din nisip fin, deținătoare ale Steagului Albastru.

Circuit Balcic

Vizitează Nessebar, cu orașul vechi de 4000 de ani – Messambria, ce face parte din patrimoniu mondial UNESCO care îți va aminti de timpurile medievale odată ce ai pătruns în cetatea înconjurată de ziduri de apărare. Nessebar găzduia 40 de biserici din piatră din vremurile medievale, nu toate au trecut testul timpului, însă astăzi mai poți observa mare parte dintre ele destul de bine întreținute.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Circuit Balcic si Riviera Bulgariei – tarife de la 119 euro/persoana, 2 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 3*, transport autocar, ghid. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!