(P) Atracții legendare și plaje exotice în Rhodos

De Unica.ro, pe
Insula Rhodos de pe coasta M

ării Egee te așteaptă cu peste 300 de zile însorite pe an, ca să te bucuri de splendorile pe care le adăpostește. Fie că este vorba despre atracții naturale, istorice, religioase sau culturale, fiecare turist va găsi ceva interesant de vizitat și de admirat aici. Cu renumitele sale ruine arheologice și plajele spectaculoase, aceasta este considerată a fi una dintre cele mai complexe destinații turistice din Europa.

Vestigii antice în Rhodos

Atunci când te gândești la insula  Rhodos primele imagini care îți vin în minte ar putea fi cu marea și plajele întinse, plantațiile de măslini, dar la fel de remarcabil este și Colosul, cel care a fost cândva una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Statuia a fost ridicată în cinstea zeului grec al Soarelui, Helios, dar a fost distrusă de un cutremur în anul 226 î.Hr., astfel că astăzi pasionații de istorie pot vedea ridicate pe urmele Colosului, câteva statui cu cerb.

Capitala Rhodos Town îți rezervă o atmosferă medievală, unde să te plimbi alene, admirând influențele popoarelor care au ocupat insula de-a lungul timpului. Cuceritorii care au avut cea mai mare influență asupra acestui oraș antic au fost Cavalerii Ioaniți. Palatul Marelui Maestru, cunoscut și sub denumirea de Kastello, este unul dintre puținele exemplare de arhitectură gotică din Grecia. Alături de acesta, mai poți admira în Orașul de Sus, Strada Cavalerilor și zidul fortificat și lung de 4 km, în timp ce în Orașul de Jos vei descoperi moschei și băi publice construite de otomani.

Printre siturile arheologice deosebite din Rhodos se numără și Acropola din Lindos, foarte bine conservată, cu 20 de coloane doriene albe și rămășite ale templului Athena Lindia. Acesta este și un loc pitoresc, fiind amplasat pe o stâncă înaltă de peste 100 metri, cu vedere la mare. De asemenea, Castelul Monolithos, odată considerat a fi una dintre cele mai puternice fortărețe din Rhodos, construit în anul 1470, mai păstrează astăzi doar zidurile exterioare. În schimb, rămâne priveliștea uluitoare din vârful dealului asupra mării.

Cele mai frumoase plaje din Rhodos

Insula Rhodos, de o frumusețe sublimă, te așteaptă cu o vreme încântătoare, chiar și în prelungirea de sezon, în toamnă. De acest tărâm al soarelui se leagă o legendă foarte frumoasă, care spune că insula a luat naștere din iubirea dintre Helios și nimfa Roda. Vei descoperi aici golfuri superbe și plaje cu nisip fin, scăldate de apele azurii ale Mării Egee.

Familiile cu copii au la dispoziție numeroase opțiuni unde se pot bucura de soare, mai ales că apa cristalină, de mici adâncimi, este ideală atât pentru copii, cât și pentru înotătorii începători. În plus, curățenia și calitatea mediului înconjurător le-au adus celor mai multe plaje distincția de Blue Flag, completată cu servicii excelente.

Printre cele mai frumoase plaje de pe insula Rhodos se numără Faliraki Beach, aflată chiar în topul celor mai bune plaje din Grecia. Cei mici se pot bucura în această zonă și de parcul acvatic Faliraki, ce le oferă un plus de distracție și adrenalină.

Plaja Ixia, destul de îngustă și cu pietricele, este binecuvântată cu vânturi prielnice pentru iubitorii de surf, în timp ce plaja Pallas este apreciată îndeosebi de cei care doresc să se bucure de liniște și armonie cu natura. Zona Lindos, în care este așezat acest golf, te surprinde cu atmosfera locală și frumusețile pitorești care te înconjoară, căsuțele albe cu grădini frumos împodobite cu flori și străduțele labirintice.

Tsambika Beach, o altă plajă foarte apreciată din Rhodos, te întâmpină cu ape turcoaz și nisipul fin, auriu, un loc potrivit atât pentru familiile cu copii, care vor să se distreze la soare, cât și pentru amatorii de sporturi nautice. În apropiere se găsește și Mănăstirea Tsambika, pe care o poți vizita.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Rhodos – tarife de la  352 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Aegean Airlines), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 09.09 si 16.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la office@holidayoffice.ro.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!