(P) Activități pline de aventură în Antalya

De Unica.ro, pe
Evadează pentru câteva momente din imperiul all inclusive al Turciei și bucură-te în Antalya de câteva activități menite să te scoată din rutina unei vacanțe obișnuite. Poți practica paragliding deasupra Mediteranei, să străbați culmile înverzite ale Munților Taurus, să te avânți în sesiuni de rafting pe râul Manavgat ori să te scufunzi în apele ce scaldă Peștera Îndrăgostiților... Orice ai alege, o escapadă de vară în Antalya va fi cu adevărat una memorabilă.

Descoperă cea mai populară destinație a Turciei într-o vacanță în 2020 de la AeroVacanțe! Turoperatorul a lansat Ofertele Early Booking la sejururile în Antalya cu zbor charter din Oradea ce beneficiază acum de tarife începând de la 271 euro/persoană! Pachetele turistice includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică!

Catalogată drept destinația preferată a familiilor cu copii și a cuplurilor venite în Luna de Miere, Antalya este totuși o locație îndrăgită și de altă categorie de turiști – cei dornici de aventură!

Jeep Safari în Munții Taurus

Dacă ești amator de plimbări în natură, o zi petrecută în creierii Munților Taurus nu ar trebui să lipsească de pe lista cu activități de făcut în Antalya. Excursia jeep-safari îți descoperă câteva sate izolate între coline luxuriante, unde te vei bucura de atmosfera tradițională, vei admira arhitectura tipic otomană a caselor din piatră și vei gusta din preparatele locale. Punctul culminant al călătoriei este, cu siguranță, Cascada Uçansu cu apele sale cristaline în care te vei răcori după aventuroasa plimbare pe teren accidentat.

Paragliding deasupra „marelui albastru”

Un mod fabulos prin care să admiri întreaga panoramă a orașului Antalya și spre cele mai populare plaje de la Mediterană poate fi o sesiune aventuroasă de paragliding. Pentru aproximativ 30 de minute te vei simți liber ca pasărea cerului și te vei alege cu amintiri de neuitat. Unul dintre cele mai căutate trasee de paragliding este cel deasupra Plajei Cleopatra pe care o vei admira de la altitudinea de aproximativ 800 de metri.

Rafting pe râul Manavgat

Un sport plin de adrenalină, raftingul a început să câștige în ultimii ani tot mai mulți adepți, iar Antalya este locația perfectă unde poți coborî pe ape repezi, învolburate, înconjurate de vegetație luxuriantă și dominate de stânci cu forme spectaculoase.

Antalya

Râul Manavgat izvorăște din Munții Taurus de la altitudinea de 1350 metri, traversează un canion impresionant unde se formează cascada cu același nume (lată de 40 metri) și se varsă în mare, aproape de stațiunea Side.

Scuba diving aproape de Peștera Îndrăgostiților

Dacă ești pasionat de scufundări și vrei să admiri cele mai spectaculoase peisaje marine, locul ideal unde te poți bucura de o astfel de experiență este Peștera Îndrăgostiților, la care poți ajunge într-o croazieră cu plecare din stațiunea Alanya. Grota este perfectă și pentru sărituri în mare, ba chiar există și o legendă care spune că dacă îndrăgostiți experimentează o astfel de activitate vor rămâne pentru toată viața împreună.

O vacanță în Antalya este de neratat indiferent de pasiune, buget sau dorință, iar dacă vrei să te bucuri de momente de neuitat în familie sau alături de cei mai buni prieteni, acesta este locul perfect unde să petreci vacanța în 2020!

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!