(P) Activități pentru toată familia în Kusadasi

De Unica.ro, pe
Cosmopolitul Kusadasi atrage turiștii din toate colțurile Europei oferind o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liber. Dacă îți plac explorările culturale, drumețiile în parcuri naturale ori pur și simplu vrei să lenevești la plajă, orașul de pe coasta de vest a Turciei este locul perfect unde să îmbini toate activitățile preferate de vacanță.

Profită de Ofertele Speciale pregătite de Europa Travel și rezervă acum un sejur de 6 nopți cu autocarul, în Kusadasi, la tarife tentante de la 329 euro/persoană – valabil pentru plecarile din 05.08; 11.08; 17.08; 23.08, în limita locurilor disponibile!

Petrece o zi întreagă la plajă!

Kusadasi este o destinație excelentă pentru iubitorul de soare și mare, iar plajele sale, majoritatea din nisip, poartă distincția de „Blue Flag” pentru curățenie și facilitățile excelente oferite turiștilor. Întreaga coastă turcească a Mării Egee este presărată cu hoteluri moderne, restaurante tradiționale, magazine și terase cochete, așa că cele mai multe dintre plaje sunt animate și aglomerate. Ladies Beach, Silver Sand Beach, Palm Beach sau Long Beach sunt doar câteva dintre plajele de top cu care se laudă Kusadasi, care măsoară de la 1 km și până la 15 km valabil pentru cea mai lungă dintre ele (Long Beach).

Descoperă orașele antice!

Chiar dacă Turcia este adesea privită ca fiind un „imperiul all inclusive”, unde răsfățul este asigurat în resorturile de lux de 4* sau 5*, ei bine, în Kusadasi te așteaptă nu doar condiții excelente de cazare dar și posibilitatea de a porni în excursii în împrejurimi, împărțind timpul între hotel, plajă și obiective turistice. Orașul Kusadasi se află în imediata apropiere a unor situri arheologice importante, pe care le poți explora opțional alături de Europa Travel.

La aproximativ 15 km se află anticul Efes, orașul întemeiat de coloniștii ionieni și ocupat mai târziu de romani, unde vei găsi ruinele Templului Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, Biblioteca lui Celsus, vechiul Odeon și Teatrul Antic. Mai poți merge la situl Pygale, aflat la numai 3 km de orașul Kusadasi, și la anticul oraș grecesc Panionion pentru a vedea Sanctuarul închinat Zeului Poseidon.

Aventurează-te în natură!

Destinație perfectă chiar și pentru turistul dornic de drumeții în natură, Kusadasi te întâmpină cu peisaje pitorești, creste montane ce par că năvălesc în Marea Egee, păduri de conifere presărate cu iazuri cristaline … toate completează un tablou idilic.

Parcul Național din Peninsula Dilek este locația pe care nu o poți rata odată ce ai ajuns în Kusadasi. Te poți aventura pe culmile brodate cu vegetație mediteraneană într-o sesiune de tip jeep-safari, prilej să admiri gheparzii anatolieni și caii sălbatici. Parcul Milli găzduiește și câteva plaje virgine din nisip fin, sărutate de apele clare în care poți înota în tihnă fără să te deranjeze nimeni.

Un loc fabulos, pe care-l poți descoperi opțional, aflat la cîteva ore distanță de Kusadasi, este Castelul de Bumbac – considerat de către turci a 8 a minune a naturii. Izvoarele termale de la Pamukkale sunt recunoscute încă din Antichitate pentru proprietățile benefice trupului, apele sulfuroase ce ating temperaturi de până la 40 de grade Celsius la suprafață, se scurg pe balcoanele calcaroase sub forma unor cascade albicioase ce par a fi din bumbac, de unde și supranumele primit.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferta Speciala Sejur Kusadasi

Hotel Arora 4* – Yavansu – tarife de la 329 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarile din 05.08; 11.08; 17.08; 23.08, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!