(P) 7 deserturi la pahar ideale pentru sezonul cald

De Unica.ro pe

În zilele călduroase de vară cu toții tânjim după dulciuri fine, răcoritoare și simplu de făcut. Deserturile la pahar reprezintă cea mai bună opțiune. Acestea sunt perfecte atunci când ai musafiri, deoarece nu trebuie să depui prea mult efort pentru a crea ceva spectaculos cu care să-ți impresionezi oaspeții. Se potrivesc de minune și la un candy bar organizat pentru o petrecere în grădină sau la o masă festivă, dar și în orice moment în care îți dorești câteva clipe de răsfăț. De cele mai multe ori ingredientele sunt la îndemână oricui, așa că nu mai este nevoie decât de puțină imaginație pentru rezultate fabuloase. Iată câteva deserturi la pahar ideale pentru sezonul estival:

1. Semifreddo tiramisu

Pișcoturi de șampanie înmuiate într-o cafea dulce, cremă mascarpone amestecată cu ou, cacao și câteva fructe proaspete pentru decor. Cam acestea ar fi ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti un dulce deosebit. Tiramisu este un desert extrem de apreciat în lumea întreagă, foarte elegant și gata în doar câteva minute. În plin sezon de vară acesta este perfect a fi servit cu zmeură proaspătă, mure sau coacăze, însă poate fi decorat cu orice alte fructe preferate. Dacă totuși nu ai timp nici pentru acest desert sau te afli la birou în timp ce citești articolul despre deserturi, amintește-ți că ai livrare rapidă în Buzău prin FoodPanda și poți să-ți comanzi oriunde minunatul preparat la pahar.

2. Budincă de chia cu zmeură

Chia este un superaliment, extrem de versatil și delicat acesta poate fi utilizat într-o varietate de preparate culinare. Dacă îți dorești un desert, pregătește o budincă de chia cu lapte și puțină miere de albine. Lasă semințele la hidratat, până capătă o consistență gelatinoasă, după care așează budinca în pahare, adaugă peste ea un strat de cremă de vanilie și zmeură, apoi presară pe deasupra puțin sirop de arțar ori miere de albine. Vei obține un desert de excepție!

3. Cheesecake

Cu siguranță cheesecake-ul este desertul ideal pentru a fi pregătit în zilele călduroase de vară. Dacă prietenii te anunță că sunt deja pe drum, mărunțește câțiva biscuiți digestivi și amestecă-i cu unt topit pentru a crea baza prăjituriibrăjiturii, pregătește o cremă din mascarpone, ricotta și smântână pentru frișcă și decorează desertul cu fructe de pădure și câteva frunze de mentă.

4. Verrine cu brânză de vaci și cireșe

În limba franceză, verrine înseamnă desert sau aperitiv consumat în pahar mic. Perfect pentru vară, acest desert include o cremă fină și delicată din brânză de vaci aromatizată cu vanilie și un jeleu de cireșe cu parfum de scorțișoară. Compozițiile se așează în straturi într-un pahar transparent, iar singurul lucru de care trebuie să ai grijă este ca ultimul strat să fie de cireșe. Așează câteva frunze de mentă pe o parte și servește acest verrine rece, alături de un pahar de limonadă.

5. Panna cotta cu ciocolată

Dacă ai o slăbiciune pentru deserturile la pahar nu trebuie să-ți lipsească de pe lista de vară panna cotta. Acesta este cel mai rafinat mod în care poți servi minunatul desert ce se prezintă sub forma unei budinci cu ciocolată. Pentru o savoare aparte, deasupra se poate face chiar și un jeleu de cafea sau, de ce nu, chiar unul de fructe.

6. Trio de ciocolată la pahar

Un dulce demn de mesele festive este acest trio de ciocolată. Preparatul necesită ciocolată de calitate pentru a pregăti trei mousse-uri diferite. Poate fi vorba de un mousse de ciocolată albă, unul din ciocolată neagră și altul din ciocolată amăruie. Pentru mai multă savoare cremele se pot aromatiza și cu rom, cardamonm, scorțișoară sau vanilie. Deasupra desertului, la final, presară ciocolată rasă și frunze de mentă.

7. Eton Mess cu căpșuni

Tot la pahar poate fi savurat și acest savuros desert tradițional englezesc, realizat dintr-o combinație de bezele, căpșuni și frișcă. Rețeta este simplă, delicioasă și foarte ușor de pregătit. A fost realizat pentru prima dată în Anglia, în anul 1930, la o faimoasă școală – Eton.

Deserturile la pahar înseamnă combinații perfecte în care gustul dulce poate fi echilibrat cu unul acrișor al fructelor. Nu este însă o regulă deoarece o astfel de construcție, în straturi, într-un pahar transparent, poate suporta orice amestec de ingrediente. Acest tip de desert vor face întotdeauna deliciul meselor festive, mai ales în sezonul estival când toată lumea apreciază răsfățul oferit de dulciurile răcoritoare.