(P) 6 orașe elvețiene care te încântă cu peisaje pitorești

De Unica.ro, pe
Îmbrățișată de Alpi și presărată cu mii de lacuri turcoaz, Elveția este una dintre țările cu cele mai frumoase peisaje montane din lume, unde iubitorii de natură se aventurează pe creste sau ghețari și bat la pas orașele cu iz medieval.

Țara Cantoanelor este perfectă de explorat în luna septembrie, când vremea este prietenoasă, peisajele luxuriante, iar atmosfera este una vibrantă. Profită de Oferta Specială pregătită de Europa Travel și descoperă Elveția într-un circuit de 7 zile cu autocarul, la tariful accesibil de 369 euro/persoană – valabil pentru plecarea din 16.09!

Inima Elveției, Zurich se întinde elegant de-a lungul lacului omonim, fiind traversat de râul Limmat și ocupă locul 1 în topul orașelor europene cu cel mai ridicat nivel de trai. Caracterizat printr-o uimitoare diversitate lingvistică și culturală, Zurich însumează un număr mare de obiective de patrimoniu, atractive îndeosebi pentru iubitorul de arhitectură.

Plimbă-te în centrul vechi dominat de vile pastelate din secolul al XV lea, unde se ridică semeță Marea Catedrală Grossmuster, despre care se crede că ar fi fost clădită pe ruinele unui cimitir roman. Peisajul citadin al orașului Zurich este dominat de numeroase turnulețe cu ceasuri medievale, iar cel mai mare dintre ele este turnul Catedralei FraumUnster, fiind totodată și cel mai vechi edificiu de cult al orașului.

Întreaga activitate turistică a orașului Zurich este concentrată pe elegantul Bulevard Bahnhofstrasse, unde se reunesc magazine de lux unde se vând bijuterii și ceasuri, ciocolaterii, cafenele elegante, parfumerii și ateliere de artă.

O călătorie în Elveția trebuie să includă neapărat și un tur al celor mai populare și încântătoare orașe aflate pe malul Lacului Geneva. Pornește în descoperirea elegantului Montreux, o locație preferată a romanticilor și a boemilor, unde crestele munților par că năvălesc în apele de un albastru glaciar al lacului, iar atmosfera este o combinație reușită între vechi și nou.

Elvetia circuit

Aici se află cel mai vizitat castel elvețian – Chillon, un complex fortificat compus din 100 de clădiri interconectate, ce a fost menționat pentru prima dată într-un document din anul 1160. Castelul a aparținut conţilor de Savoy, iar în secolul al XVI lea a servit și ca închisoare de stat, reprezentând o sursă de inspirație pentru artiști cu renume mondial, precum Lord Byron sau Alexandre Dumas.

Circuitul continuă cu Lausanne, un oraș elegant aflat în cel mai nordic punct al lacului Geneva, unde te poți bucura de o plimbare pietonală în centrul vechi bogat în edificii gotice și romane, dintre care se remarcă Marea Catedrală Notre Dame construită începând cu anul 1170.

Geneva atrage milioane de turiști în fiecare an, și nu doar pentru că aici se află sediile a circa 20 de organizații internaționale, dintre care și ONU, dar și pentru că este un oraș cosmopolit, pline de atracții, cu numeroase spații verzi și localuri moderne. Simbolul Genevei este Fântâna Arteziană Jet d’Eau, din inima Lacului Geneva ce aruncă jetul de apă până la înălțimea de 140 de metri, având o forță de circa 500 litri de apă pe secundă. După ce te bucuri de spectacolul fântânii, merită să te pierzi câteva ore pe străzile labirintice ale centrului vechi Vieille Ville, renumit pentru magazinele sale de ceasuri de lux și ciocolateriile de artizanat. Mai poți vizita în Geneva Catedrala Saint Pierre, o bijuterie a stilului gotic marcată prin Turnul Nordic, de unde orașul se vede în toată splendoarea sa.

Una dintre cele mai pitorești stațiuni europene, Interlaken este un adevărat colț de rai pentru iubitorul de drumeții sau sporturi de apă, orășelul aflându-se între două lacuri înconjurate de creste montane semețe. Bucură-te aici de o bună meritată pauză de la istorie și răsfață-te cu cele mai fine brânzeturi elvețiene servite pe fundalul peisajelor alpine.

Ultima parte a călătoriei este dedicată capitalei Berna, locul cu unul dintre cele mai frumoase centre medievale din Europa. Sufletul orașului istoric este Bulevardul Marktgasse ce datează din secolul al XIII lea fiind dominată pe fiecare parte de cele mai elegante construcții medievale, zona făcând parte din patrimoniul mondial. Cele mai fotografiate obiective turistice ale Bernei sunt Catedrala Sfântului Vincent din Piața Munsterplatz, de unde râul Aare se vede în toată splendoarea sa, și Turnul cu Ceas Astronomic Zytglogge ce datează din anul 1530.

Circuitul de la Europa Travel în Elveția îți descoperă pe traseul și alte obiective interesante din orașele austriece: Viena, Innsbruck și Salzburg, și din Vaduz, capitala Principatului Liechtenstein sau Budapesta, perla de pe malurile Dunării.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Elvetia – tarife de la 369 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 2*-3*, transport autocar, ghid, excursie la Interlaken. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!