(P) 5 sportive care aduc glorie României

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 23 noiembrie 2020, 23:38

Sportul este recunoscut pentru capacitatea sa de a transmite multă emoție oamenilor, iar România excelează la acest capitol. Țara noastră are numeroase sportive de top care ne fac mândri tot timpul și care sunt urmărite de foarte mulți oameni.

Iată, astfel, o listă cu 5 sportive care aduc glorie României:

1.Simona Halep – Este considerată cea mai importantă sportivă a României în momentul de față. Are în palmares două titluri de Grand Slam, câștigate la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. De asemenea, mai are încă trei finale de Grand Slam pierdute. Din ianuarie 2014, Simona Halep s-a aflat neîntrerupt în top 10 WTA și este jucătoarea cea mai longevivă la acest capitol din generația sa. În plus, a petrecut 64 de săptămâni pe prima poziție a ierarhiei mondiale și se află pe locul 10 în întreaga istorie. Pe lângă faptul că este o jucătoare de top, Simona a reușit să se țină departe de scandaluri și s-a implicat în numeroase cauze nobile, în special pentru ajutorarea copiilor. De altfel, Simona iubește să se afle în preajma copiilor și, la mai multe turnee, a participat la evenimente speciale pentru ei.

 2. Cristina Neagu

Supranumită și „Messi” a handbalului, Cristina Neagu a reușit să devină una dintre cele mai bune sportive din istoria României. Drept dovadă, ea a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii de patru ori, în 2010, 2015, 2016 și 2018. În plus, a fost desemnată cea mai buna jucătoare de la Campionatul Mondial din 2015. Tot în acest an, ea a fost golghetera turneului final, dar și a Champions League. A mai fost cea mai bună marcatoare din Champions League și în sezonul 2017/2018. De asemenea, ea este și jucătoarea care a marcat cele mai multe goluri în istoria Campionatului European. Cu naționala României, Cristina Neagu a câștigat medalii de bronz la Campionatul European din 2010 și la Campionatul Mondial din 2015. Acum, Cristina se pregătește să conducă naționala României la Campionatul European de handbal din luna decembrie. Echipa noastră are șansa a șaptea să câștige turneul, având cota 19.00 la pariuri. Favorită este Norvegia, cu cota 2.20.

3. Ana Maria Popescu – Este una dintre cele mai bune spadasine din lume și, de mai bine de un deceniu, aduce glorie României cu fiecare turneu la care participă. Ana Maria Popescu are un palmares bogat, din care se remarcă titlul de la Jocurile Olimpice din 2016, câștigat cu echipa României, dar și două medalii de aur, tot în proba de echipe, la Campionatele Mondiale din 2010 și 2011. La Campionatele Europene, Ana Maria Popescu a câștigat șase medalii de aur, dintre care cinci în proba pe echipe. În 2020, ea a fost pe primul loc în topul spadasinelor din întreaga lume și obișnuiește să domine competițiile la care participă. De asemenea, ea este și o persoană cu un caracter bun, care se implică în multe cauze caritabile.

4. Laura Coman – Are un palmares bogat, fiind campioană mondială universitară, campioană europeană și multiplă câștigătoare de Cupă Mondială la tir sportiv în proba de 10 m pușcă aer comprimat. De asemenea, ea a obținut deja și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde are șanse bune să aducă o nouă medalie pentru România. Totodată, ea deține și numeroase recorduri naționale și europene.

5. Patricia Țig – Jucătoarea de tenis are o poveste cu totul specială. În urmă cu doi ani, ea se afla pe locul 1170 în clasamentul WTA, însă a reușit o ascensiune fulminantă și a încheiat acest sezon pe locul 56. Mai mult decât atât, ea a revenit în circuit după ce a devenit mamă și călătorește cu fiica sa la turnee. Iar 2020 a fost un an cu totul special pentru ea, deoarece a devenit campioană în turneul WTA de la Istanbul, iar apoi a mers și și-a îmbrățișat fiica. Patricia este genul de jucătoare care le arată tuturor că nimic nu este imposibil.