(P) 5 experiențe unice de trăit în Istanbul, în vacanța de Anul Nou!

De Unica.ro, pe
Cea mai mare concentrare urbană din Turcia și singura metropolă ce se află pe două continente, Istanbul este o destinație expresivă, culturală și misterioasă care te surprinde de fiecare dată când ajungi aici. Poarta Orientului este locul perfect de explorat cu ocazia Revelionului, când întregul oraș vibrează de voie bună.

Profită de Ofertele Speciale pregătite de Europa Travel și rezervă acum un circuit cu avionul de Anul Nou în Istanbul, la tariful accesibil de 279 euro/persoană + 175 euro servicii la sol.

Istanbul este un oraș complex, cu numeroase obiective de patrimoniu pe care merită să le descoperi în această perioadă a anului. Iată câteva experiențe de care te poți bucura aici, în circuitul de la Europa Travel!

Fă turul Pieței Sultanahmet! În inima Istanbulului se reunesc marile atracții ale sale începând cu Moscheea Albastră, o capodoperă a stilului otoman ridicată din porunca lui Ahmed I care și-a dorit o moschee cu minarete din aur și a primit în schimb o construcție cu 6 minarete, unică în lume. O altă atracție din zonă este Hagia Sofia, un important exemplu de arhitectura bizantină care a fost timp de un mileniu cea mai mare catedrală a lumii creștine. După căderea Constantinopolului, bazilica a fost transformată în moschee, iar astăzi este un impresionant muzeu al creștinătății cu mozaicuri fine, marmură de cea mai înaltă calitate și candelabre din pietre prețioase.

Păsește pe urmele vechilor sultani! Una dintre experiențele unice de care te poți bucura în Istanbul este vizitarea palatelor imperiale, începând cu grandiosul Topkapi – reședința a 25 de sultani pe o perioadă de circa 400 de ani, ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Plimbă-te în cele patru curți înconjurate de ziduri groase de apărare, pe lângă turnurile semețe și porțile fortificate și vizitează haremul concubinelor sultanului și fosta biserică bizantină Hagia Irene. Opțional, Europa Travel îți propune o excursie la Palatul Dolmabahce, un simbol al opulenței și al grandorii otomane, fosta reședință a liderului Mustafa Ataturk.

Mergi la shopping! Cel mai mare și vechi bazar acoperit din lume, Grand Bazaar este vizitat de milioane de turiști în fiecare zi. Cele 61 de străzi adăpostesc 4000 de magazine și tarabe ale comercianților locali, de unde poți achiziționa de la șaluri, bijuterii, genți și până la covoare sau obiecte decorative. O zi dedicată cumpărăturilor nu este completă fără vizitarea Bazarului Egiptean, un loc aglomerat, plin de culoare și arome, unde poți încerca câteva dintre deliciile turcești, să cumperi mirodenii și condimente, cafea, ceaiuri sau fructe uscate.

Întâmpină Anul Nou în stil tipic turcesc! Europa Travel îți propune să participi opțional la masa festivă de Revelion ce include un spectacol de whirling dervishes, unde poți admira dervișii rotitori și dansatoarele din buric ce se învârt într-o ceremonie spectaculoasă pe ritmuri orientale.

Fă o croazieră pe Bosfor sau Marea Marmara! Un mod interesant de a amira panorama Istanbulului, mai ales la ceas de seară, poate fi plimbarea cu barca pe Strâmtoarea Bosforului, ce îți dezvăluie zidurile Palatului Dolmabahce, Turnul și Podul Galata, dar și malurile european și asiatic. Opțional, te poți bucura de o croazieră ceva mai lungă până la Buyukada, cea mai mare dintre cele 9 Insule ale Prințului, unde accesul mașinilor este strict interzis, ele fiind înlocuite cu trăsuri de epocă cu care te poți plimba și tu pe străzile în pantă.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Circuit Revelion Istanbul – tarif: 279 euro/persoana + 175 euro servicii la sol, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, taxe de aeroport, ghid. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!