(P) 5 experiențe memorabile de trăit în Zakynthos!

De Unica.ro, pe
Perla Mării Ionice și una dintre cele mai populare destinații europene de vacanță, Zakynthos te așteaptă cu plaje lungi din nisip fin, coaste stâncoase scăldate de ape turcoaz, sate pescărești adormite în timp și o capitală cosmopolită ce își păstrează farmecul venețian. Evadează în luna august pe Insula Țestoaselor și bucură-te de cele mai tari experiențe de vacanță:

Surprinde priveliști panoramice asupra Plajei Navagio! Cea mai cunoscută dintre plajele Insulei Zakynthos, izolată între stânci și accesibilă doar de pe mare, poate fi admirată de pe muntele din apropierea Golfului Contrabandiștilor. Poți ajunge la punctul de belvedere cu mașina pe drumul ce leagă satele Volimes şi Anafonitria. Priveliștile de la înălțime îți vor tăia respirația: albastrul-turcoaz al mării, nisipul alb cu epava vasului Panagiotis și pereții de stâncă ce îmbrățișează întregul golf!

Cu barca la Peșterile Albastre. Printre simbolurile insulei se numără și Blue Caves, două peșteri pe jumătate scufundate, de pe coasta de nord, unde lumina care se streacoară printre crăpături formează jocuri de lumini asemeni unui caleidoscop de culoare. O plimbare cu barca la Peșterile Albastre este obligatorie pentru orice iubitor de natură.

Înoată cu țestoasele în jurul Insuliței Marathonissi. În Golful Laganas, la mică distanță de stațiunea cu același nume, se întrevede o mică insuliță verde și ușor stâncoasă ce are formă neobișnuită de … țestoasă. Marathonissi este o zonă protejată datorită faptului că aici, țestoasele pe cale de dispariție Caretta Caretta, își depun ouăle în nisipul fin al insulei. Poți sta la plajă sau să înoți în golf, pentru câteva momente, fără însă să deranjezi habitatul natural al broscuțelor cu cap mare.

Fotografiază cel mai magic apus în Keri. Urcă la Farul din Keri, cel mai înalt punct al micuței așezări, pentru a te bucura de amurgul ce pictează marea în nuanțe de portocaliu intens. Imediat de la Keri Lighthouse, șerpuiește un drum îngust care te conduce spre un alt loc de belvedere asupra celebrelor stânci Mizithres, aflate la mică distanță de Peșterile Keri.

Pornește într-un tur cultural în Zante. Capitala plină de viață a Insulei Zakynthos este perfectă de bătut la pas, mai ales dacă ești pasionat de istorie. Centrul vechi, împărțit în alei strâmte și dominate de viluțe neoclasice, ascunde bisericuțe venețiene, localuri tradiționale și o mulțime de magazine de suveniruri. Simbolul orașului este Catedrala Sf. Dionisie din Piața Solomon, lângă care se găsește și Muzeul de Artă Bizantină. Mai poți urca și la Kastro, vechea fortăreață venețiană aflată în cel mai înalt punct al orașului, pe Dealul Bochali.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Zakynthos – tarife de la 318 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecare din 16.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la office@holidayoffice.ro.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!