(P) 5 atracții mai puțin cunoscute din Corfu, Insula Verde

De Unica.ro, pe
O capitală cu iz venețian încântător, sate de pescari înconjurate de chiparoși și măslini, plaje animate din nisip fin sau prundiș, o salbă de insulițe în împrejurimi și o gastronomie excelentă ... este oferta de vacanță a Insulei Corfu pe care merită să o descoperi în acest sezon estival, mai ales dacă ești în căutarea locurilor mai puțin aglomerate.

La mai puțin de 15 km distanță de capitala Kerkyra, pe partea de sud-vest a insulei, se ascunde Pelekas, un sat pitoresc unde apusurile sunt magice, iar atmosfera pare încremedită în timpurile medievale. O plimbare printre plantațiile de măslini, lămâi și arbori de kumquat, trecând pe lângă câmpurile pline de rozmarin și oregano, îți descoperă unul dintre secretele bine păstrate ale insulei: Plaja Mirtiotissa. Aceasta este una dintre plajele cel mai greu accesibile din Corfu, ascunsă între pereți de stâncă îmbrăcați cu vegetație, compusă din nisip fin și scăldată de ape clare precum cristalul.

Mic și încântător, grație poziției sale la poalele unor dealuri brodate de măslini, Roda este punctul de plecare în drumeții pe Muntele Pantokrator. Puținii aventurieri care se încumetă să străbată cel mai înalt vârf montan de pe insulă sunt atrași îndeosebi de ruinele Templului Doric închinat lui Apollo. Edificiul datează din secolul al-V -lea î.Hr. și a fost acoperit aproape în totalitate de vegetație deasă fiind ascuns printre chiparoși bătrâni și lămâi sălbatici. Priveliștile montane sunt de neuitat aici…

Dacă cauți locuri aproape neatinse de turism, cu atmosferă tradițională, plaje aproape pustii și vegetație deasă, Nissaki este cea mai bună alegere. Mica stațiune aflată în nordul insulei este aleasă îndeosebi de către pasionații de snorkeling care se aventurează în apele clare și pline de bogății ale Golfului Agni. Relaxează-te la soare pe mica plajă cu formă de semilună, Kalami și ascultă povestea locului care spune că, la un moment dat, Nissaki se afla pe o mică insuliță care s-a unit apoi cu restul teritoriului.

Te-ai gândit că într-o călătorie în Corfu vei putea simți puțin din farmecul Veneției? „De vină” ar putea fi arhitectura tipic venețiană, iar satul Lefkimmi, al doilea cel mai mare din Corfu, pare să fie cel mai bun exemplu în acest sens. Cu străzile sale șerpuitoare înțesate de căsuțe pastel, micuțele piețe pavate cu rocă și decorate cu flori de hibiscus și bougainvillea, bisericuțele bizantine și canalul ce conectează satul cu marea (pe care te poți plimba și tu cu caiacul), Lefkimmi este un adevărat colț de paradis.

Corfu este împrejmuită de numeroase insulițe, unele dintre ele fiind aproape necunoscute turiștilor străini, așa cum este cazul micului arhipelag Diapontian, la care poți ajunge într-o croazieră de o zi. Acesta este format din trei mici insulițe: Othoni, Erikoussa și Mathraki, localizate în partea de nord-vest a insulie Corfu, unde plajele sunt sălbatice cu vegetație ce coboară până aproape de mare, satele par adormite în timp, iar peisajele îți vor tăia respirația.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Corfu – tarife de la 389 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la Casa Dei Venti, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 09.09; 16.09 si 23.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la office@holidayoffice.ro.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!