(P) 4 orașe din Italia de explorat într-o singură călătorie, cu numai 299 euro!

De Unica.ro, pe
O plimbare cu gondola pe canale în Veneția, o sesiune de shopping în Milano, cele mai romantice declarații de dragoste surprinse sub balconul Julietei în Verona și un tur cultural în Padova... sunt doar câteva dintre experiențele de care te poți bucura în circuitul Nordul Italiei, alături de Europa Travel. Pe traseu vei mai face și alte vizite, iar tariful este mai accesibil ca oricând: de la 299 euro/persoană, valabil pentru plecarea din 29 iulie, în limita locurilor disponibile!

Călătoria spre Nordul Italiei începe cu Viena, un oraș elegant și cu aer regal, unde vei face turul panoramic al Ringului Vienez ce reunește instituții culturale, palate și clădiri ce jonglează între stilurile arhitecturale de la baroc la jugendstil. Continuă cu vizitarea orașului Klagenfurt am Wörthersee, cunoscut îndeosebi pentru lacul Wörthersee, dar și pentru că este orașul natal al scriitorului Robert Musil.

Padova și bijuteriile sale arhitecturale

Oraș artistic și universitar, Padova are un farmec aparte, poate și datorită numărului de peste 62.000 de studenți care învață aici. Universitatea Padova este una dintre cele mai prestigioase și vechi din lume, fiind strâns legată de personalități cu renume mondial ca Nicolaus Copernic, Galileo Galilei, William Harvey sau  Gabriele Falloppio.

Padova poartă supranumele de Orașul Îngerilor, aici se află cel mai important loc de pelerinaj din Nordul Italiei: Bazilica Sfantul Anton. După ce te-ai regăsit spiritual în „Il Santo” mergi în Prato della Valle, o piață medievală înconjurată de 70 de statui din marmură, unde se strâng turiștii și localnicii deopotrivă. Un alt edificiu reprezentativ pentru Padova este Cappella degli Scrovegni, unde vei admira cel mai complet șir de fresce, capodopere ale marelui Giotto.

Milano, galerii de artă, shopping și catedrale

Capitala industriei de fashion și design, Milano este următorul oraș pe care-l vei bate la pas, în circuitul de la Europa Travel. Dincolo de atmosfera sa cosmopolită și de numeroasele evenimente culturale pe care le găzduiește, Milano este un oraș plin de monumente. Simbolul locului este Duomo, o capodoperă în stil gotic-lombard care te copleșește de la prima vedere, fiind singura catedrală decorată cu 3600 de statui din marmură și 135 de turle.

Tot în Piazza del Duomo se află Galeriile Vittorio Emanuele II, renumite pentru tavanele sale în formă de dom din sticlă, mozaicurile fine și magazinele de lux. Nu rata în Milano nici Castelul Sforzesco din 1300, numit inițial „Poarta lui Jupiter. Edificiul din cărămidă roșie este opera arhitectului Beltrami și găzduiește Muzeul de Istorie, dar și Galerii de Artă.

Pe urmele Julietei în Verona

Orașul care inspiră romantism și artă, Verona te așteaptă cu una dintre cele mai numeroase colecții de obiective romane, după Roma. Printre monumentele simbol ale orașului roșu se numără Teatrul Roman din secolul I î.Hr., Turnul Lamberti din Piazza Erbe, Catedrala Verona în stil romanic și gotic sau Palatul cu Grădinile Giusti.

Verona este sinonim cu Opera lui Shakespeare – Romeo și Julieta,  așa că nu poți pleca de aici până nu mergi la Casa Capuleti, înconjurată de superbe grădini de unde vei zări Balconul Julietei, sub care mii de îndrăgostiți strecoară bilețele cu declarații de dragoste. Nu departe de Casa Julietei vei mai găsi și La Tomba di Giulietta – Mormântul Julietei.

Venetia-Nordul Italiei

Veneția, orașul de pe canale

Veneția este considerat a fi cel mai frumos oraș realizat de umanitate, fiind integral declarat patrimoniu mondial UNESCO. Cea mai mare putere navală a Europei timp de 800 de ani, Veneția a purtat de-a lungul vremii numeroase denumiri: La Domina sau Serenissima, impresionând prin frumusețea sa atemporală numeroși artiști, arhitecți, scriitori și personalități din întreaga lume.

Cu al său labirint de străduțe înguste, fără nume, și canalele ce șerpuiesc pe lângă bijuterii gotice sau baroce, nu este de mirare de ce Veneția adună în fiecare an peste 30 mil. de turiști. Pentru a te bucura de o experiență tipic venețiană trebuie să iei gondola ce traversează Canal Grande până la Piazza San Marco, pe care Napoleon a descris-o ca fiind „Salonul Imperial al Europei”.

Surprinde panorame complete asupra orașului din mărețul Campanile – un turn clopotniță ridicat în 1514, fotografiază-te pe Podul Rialto, cel mai important dintre cele 354 poduri pe care le deține Veneția, și regăsește-te spiritual în Bazilica San Marco, fosta capelă a Dogilor realizată în stil gotic.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Venetia si Italia de Nord– tarif de la 299 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus: croaziera pe Dunare la Budapesta. Oferta Speciala valabila pentru plecarea din 29.07 (tarif standard 339 euro). Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!