(P) 3 experiențe de care te poți bucura în Zakynthos

De Unica.ro, pe
Zakynthos este una dintre cele mai ofertante insule grecești când vine vorba de petrecerea timpului liber. Are plaje de top cu nisipuri fine, sărutate de apele azurii ale Mării Ionice, sate autentice unde viața este tihnită, stațiuni cosmopolite și o capitală boemă, înțesată de monumente. Unde mai pui că insula din Marea Ionică este o destinație potrivită atât pentru familiile cu copii, tinerii în căutare de distracție, dar și pentru cuplurile dornice de relaxare.

Aventuri într-un jeep safari

Dacă ești dornic să traversezi munții, să admiri peisaje pitorești și să descoperi așezări neatinse de modernitate, activitatea pe care nu o poți rata în Zakynthos este excursia de tip jeep-safari. Aventura începe dis de dimineață și durează o zi întreagă, având ca punct de plecare micul sat  Agia Marina.

Traversează drumurile șerpuitoare dintre colinele acoperite cu viță de vie și plantații de măslini, din partea de nord a insulei, până în Antennas – cel mai înalt punct al insulei de unde ai șansa să te bucuri de vederi panoramice memorabile. Excursia cu automobile 4×4 continuă cu descoperirea micuțelor așezări Gyri și Louha, până la Mănăstirea Yperagathos, unul dintre cele mai vechi edificii de cult din Grecia, ce datează din secolul al XVI lea.

Punctul culminant al excursiei este oprirea la dealul de pe care vei admira panorama spre celebra Plajă Navagio, din Golful Contrabandiștilor. În încheirea safari-ului vei descoperi pitorescul Makris Gialos, punct din care ai ocazia să te bucuri de o scurtă plimbare cu barca spre Peșterile Albastre.

Tururi culturale

Zakynthos este o insulă cu o puternică amprentă venețiană, popor care a lăsat mărturie numeroase vestigii, în ciuda faptului că unele dintre ele au fost distruse în timpul cutremurului din 1953. Zante Town este locul perfect de unde poți începe turul cultural – centrul vechi fiind împărțit în străduțe înguste dominate de vile pastelate în stil neoclasic, frumos restaurate.

Pe faleza dintre cele două porturi găsești un număr impresionant de cafenele și taverne tradiționale. Plimbă-te în eleganta Piață Solomos marcată prin statuia preiubitului poet grec, Dionysos Solomos și înconjurată de Muzeul Post Bizantin, Biblioteca Municipală și Primăria. Simbolul locului este Catedrala Sfântul Dionisie, patronul spiritual al insulei Zakynthos remarcabilă prin turnul său clopotniță, în stil venețian. Călcă pe urmele venețienilor și la Castelul de pe dealul Bohali, la care poți urca pe străduțele în pantă și foarte înguste, de unde capitala Zante se vede în toată splendoarea sa.

Sporturi nautice

Zakynthos este o destinație extrem de atractivă pentru pasionații sporturilor nautice. Poți înota în cele mai cristaline ape în Porto Limnionas, un loc izvolat între stânci, destul de greu accesibil dar cu un farmec aparte, să faci scufundări în zona Peșterilor Keri, prilej excelent să admiri bancurile de pești multicolori sau să te bucuri de o plimbare cu barca în Parcul Național Marin, locul preferat al țestoaselor Caretta Caretta.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Zakynthos – tarife de la 318 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecare din 16.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la office@holidayoffice.ro.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!