(Material publicitar) Comunicat de presă PRIMER

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 16 martie 2020, 15:35

București, 12 martie 2020 – Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER): avem o capacitate instalată de producție de peste 10 miliarde de unități, putem fabrica cantități suficiente de medicamente în aproape orice formă de prezentare care să sprijine autoritățile și populația în bătălia contra Coronavirusului”.

PRIMER – care reunește cele mai importante 19 situri de fabricație din țară – are o capacitate însumată instalată de producție anuală de peste 10 miliarde de unități terapeutice, în practic toate formele de prezentare uzuale: orale, lichide sterile și nesterile, perfuzabile, topice, și multe altele. “Numai pe parcursul anului 2019, fabricile din România au produs și pus în circulație o cantitate de peste 300 de milioane de cutii de medicamente” a declarat Dr Dragoș Damian, Director Executiv PRIMER.

Ca să dăm un alt exemplu, tot în 2019, companiile membre PRIMER au fabricat circa 10 milioane de cutii de paracetamol (200 milioane de comprimate) și 1 milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), principalele două medicamente utilizate și în tratamentul simptomelor cauzate de COVID-19. Aceste volume pot fi dublate la solicitarea autorităților, iar capacitățile de producție pot crește cu circa 10% dacă se suspendă temporar faza de serializare.

Fabricile de medicamente din România sunt în marea lor majoritate noi, astfel încât înglobează tehnologie farmaceutică de ultimă oră.  Producătorii de medicamente au făcut în ultimii 15 ani investiții de peste 500 milioane de Euro în extindere, transferuri de tehnologii moderne și pregătirea de personal calificat. “Așadar, suntem pregătiți și stăm la dispoziția Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru a răspunde solicitărilor acestuia în ceea ce privește fabricarea de stocuri de medicamente necesare luptei împotriva simptomelor COVID-19”, a mai declarat Damian.

“În plus, în anumite condiții speciale și cu aprobarea autorităților competențe, producătorii pot importa medicamente deficitare prin grupurile internaționale din care fac parte sau pot transfera tehnologic producția oricărei substanțe active ieșite de sub patent, pentru a produce în România preparatele care lipsesc precum și eventualele medicamente care par a da rezultate în tratamentul COVID-19, cum ar fi clorochina”, a completat Damian.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din țară: AC HELCOR, ANTIBIOTICE, B.BRAUN, BIO-EEL SRL, BIOFARM, FITERMAN PHARMA, GEDEON-RICHTER, INFOMED FLUIDS, LABORMED-ALVOGEN, LAROPHARM, MAGISTRA CC, POLISANO PHARMACEUTICALS, ROPHARMA, SANTA SA, SLAVIA PHARM, TERAPIA-SUN PHARMA, TIS PHARMACEUTICAL, VIM SPECTRUM, ZENTIVA.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!