Cum oferi şi cum primeşti cadouri ca o adevărată lady: detalii de etichetă care fac diferenţa

Ultimul update Marți, 23 noiembrie 2021, 17:20

Sezonul sărbătorilor de sfârşit de an se apropie cu paşi repezi şi multe dintre noi deja se gândesc la darurile de Crăciun şi la petrecerile tradiţionale din această perioadă specială a anului. Pe lângă listele de cadouri pe care poate ai început şi tu să le faci, o atenţie din ce în ce mai mare este acordată etichetei cu privire la schimbul de daruri. Pentru a evita orice situaţie jenantă şi pentru a oferi şi a primi cu graţia unei lady cadourile de sărbători, iată câteva detalii de etichetă pe care ar trebuie să le iei în considerare.  

Atenţia la detalii

În contextul sanitar actual, multe persoane aleg să-şi facă măcar o parte din cumpărăturile de sărbători online, ceea ce este o idee foarte bună. Cu toate acestea, evită situaţiile în care cadourile sunt livrate direct persoanelor cărora doreşti să le faci un cadou. De exemplu, cerceii sau pandantivele sunt cadouri foarte populare şi le poţi achiziţiona de la un magazin de bijuterii online, alegând ca adresa de livrare să fie la tine acasă. În felul acesta, pe lângă un minunat cadou poţi să scrii câteva rânduri personale pe o felicitare şi te poţi bucura de momentul extraordinar în care persoana la care ţii îşi desface darul. 

Oferă întotdeauna un cadou gazdei

În preajma Crăciunului şi a Anului Nou se organizează mici petreceri, astfel încât familiile şi prietenii să poată petrece timp împreună. Dacă eşti invitată la o astfel de petrecere, mai cu seamă dacă are loc la cineva acasă, nu te prezenta niciodată cu mâna goală, cum se spune popular. Chiar dacă atunci când primeşti invitaţia, gazda te asigură că nu trebuie să aduci nimic, regulile eleganţei te obligă să faci contrariul. O cutie de prăjituri, o sticlă de vin sau un aranjament floral de sezon sunt suficiente pentru a-ţi face intrarea ca o lady. 

Arată-ţi recunoştinţa

Una dintre cele mai jenante situaţii care se pot întâmpla în această perioadă a anului este să primeşti un cadou din partea unei persoane care nu se regăseşte pe lista ta de cadouri. Cum ieşi din astfel de circumstanţe ca o lady? Ei bine, cea mai graţioasă soluţie este să-ţi exprimi în mod sincer recunoştinţa pentru gestul persoanei respective. Nu este cazul să pui în evidenţă faptul că tu nu i-ai luat un cadou. În plus, poţi să-i iei un dar şi să i-l oferi cu proxima ocazie sau chiar să-l expediezi prin curier. 

Un card-cadou sau un voucher este mereu o idee bună

În viaţa fiecăreia dintre noi există, cel mai probabil, o persoană pentru care este aproape imposibil să găseşti cadoul potrivit. Fie este prea pretenţioasă, fie pare că are deja tot ce şi-ar putea dori. În astfel de situaţii, o idee bună constă în oferirea unui card-cadou, cu o sumă de bani pe care o consideri potrivită, fie un voucher la unul dintre magazinele preferate ale persoanei respective. În eticheta modernă, astfel de daruri nu mai sunt considerate lipsite de tact. 

Să oferi este în sine o bucurie 

Unul dintre aspectele pe care ar trebui să le ai permanent în minte atunci când alegi cadouri pentru cei dragi, familie, prieteni sau pentru colegi, este că aceste daruri trebuie să fie pe gustul lor, chiar dacă nu este şi al tău. Bucuria ta este cea de a dărui. De asemenea, acesta ar trebui să fie sentimentul predominant chiar şi atunci când oferi un cadou fără să primeşti nimic în schimb. Cadourile sunt o modalitate de a ne exprima afecţiunea şi cel mai important este să reuşeşti să faci exact acest lucru. 

Aşadar, la fel ca şi în alte circumstanţe ale vieţii de zi cu zi, detaliile fac diferenţa şi atunci când vine vorba de cadouri. Personalizează-le, oferă-le cu zâmbetul pe buze şi primeşte-le cu recunoştinţă!  

 Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Sabion

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!