Ce beneficii le poți oferi angajaților pe perioada epidemiei de coronavirus

În general, oferirea de beneficii angajaților reprezintă un mod de a le arăta că investești în talentul lor și că îți dorești să ai oameni care să se implice cât mai mult în activitățile companiei. În contextul crizei actuale provocate de epidemia COVID-19, aceste beneficii capătă un rol și mai important, atât din punct de vedere financiar, cât și al siguranței și sănătății angajaților.

Orice companie ar trebui să se gândească în această perioadă ce poate face pentru a ușura munca angajaților, dar și pentru a le ridica moralul, astfel încât să continue să performeze cât mai bine la locul de muncă. Din fericire, există mai multe soluții la care angajatorii pot apela. Iată care sunt acestea:

Posibilitatea de a lucra de acasă

În cazul în care activitatea companiei nu necesită neapărat prezența fizică a angajaților, ar fi o idee bună ca aceștia să poată lucra de acasă. Acesta poate fi cazul dacă ai o afacere bazată în mare parte pe zona online și nu numai. Iar avantajul este că există numeroase metode de a comunica cu toată echipa și de a urmări progresul fiecăruia și al proiectelor la care lucrează.

În plus, poți stabili videoconferințe zilnice pentru a discuta despre task-uri și pentru a ține pe toată lumea la curent cu privire la obiectivele firmei. Munca de acasă le oferă astfel angajaților avantajul de a ieși mai puțin din casă și de a se proteja de virus.

Beneficii extrasalariale

Deși această perioadă este dificilă pentru orice antreprenor, este indicat să știi cum să îți ții aproape angajații. În funcție de posibilități, ar trebui să iei în calcul oferirea de beneficii extrasalariale. De exemplu, având în vedere că este o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, poți opta pentru voucherele cadou pe care oamenii tăi le pot folosi pentru achiziția de produse necesare.

Oferirea de vouchere cadou are beneficii atât pentru angajator, cât și pentru angajați, care sunt scutiți de plata taxelor salariale și a impozitului pe venit atât timp cât valoarea voucherelor cadou nu depășește o anumită sumă.

Concediu pentru carantină

E important de avut în vedere faptul că angajații pot beneficia de concediu și indemnizație pentru carantină cu scopul de a preveni alte îmbolnăviri și pentru a se putea recupera. Acest beneficiu este reglementat prin Ordonanța de Urgență nr. 158/2005, cu modificările ulterioare aprobate prin Ordinul ministrului sănătătii și al președintelui CNAS nr. 15/1.311/2018.

Concediul poate fi acordat angajaților care sunt suspecți de o boală contagioasă, în cazul de față fiind vorba de infecție cu coronavirus. Totodată, e bine de știut că perioada concediilor medicale pentru carantină nu se cumulează cu durata concediilor medicale.

Asigurare medicală extinsă

Având în vedere că este vorba de un virus care poate pune în pericol sănătatea angajaților, este important să te asiguri că pachetul de asigurare medicală este suficient de cuprinzător astfel încât să acopere situații neprevăzute. În acest fel, angajații se vor simți în siguranță, știind că sunt acoperite costurile medicale.

Transport la birou

În cazul în care activitatea firmei nu îți permite să optezi pentru varianta de a lucra de acasă, atunci le poți asigura angajaților transportul până la birou și înapoi acasă. În acest fel limitezi folosirea transportului în comun și răspândirea virusului. Dacă nu ai posibilitatea de a oferi mijloace de transport, atunci îți poți încuraja angajații să vină cu mașina personală, dar în grup. Ulterior, poți deconta benzina folosită.

În concluzie, angajatorii ar trebui să regândească în această perioadă politicile firmei și beneficiile pe care le pot oferi angajaților. Siguranța și sănătatea acestora sunt două aspecte importante, iar beneficiile ar trebui să pună accent pe modul în care îi poți încuraja să fie motivați să lucreze și să aibă grijă în același timp grijă de familie și prieteni.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Sodexo

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!