Bijuteriile din aur, vedetele sezonului rece. Cum le porţi pentru un look cool

Fără să se fi demodat vreodată cu adevărat, bijuteriile din aur revin în atenţia stiliştilor, care propun combinaţii inedite pentru diferite piese, cu design modern sau retro. Dacă şi tu vrei să îţi pui în evidenţă ţinutele pentru sezonul toamnă-iarnă accesorizându-le cu bijuterii preţioase, iată ce trebuie să ştii. 

Lasă fiecare piesă să strălucească

Celebra Coco Chanel le sfătuia pe femeile care doreau să fie elegante următorul lucru: înainte să iasă pe uşă, să renunţe la ultimul accesoriu adăugat ţinutei. Un look minimalist poate fi o idee excelentă atunci când vrei să îţi pui bijuterii de aur, mai ales dacă este vorba despre o piesă deosebită, cum ar fi o broşă vintage sau un inel supradimensionat. Dacă vei purta mai multe astfel de piese simultan, niciuna dintre ele nu va putea ieși în evidență. În cazul în care este vorba despre bijuterii mai simple şi mai discrete, alege două sau trei care îţi plac foarte mult. Dacă porţi mai mult de o bijuterie, îţi recomandăm să eviți topurile sau eșarfele cu imprimeu. Aceste articole oferă un fundal aglomerat și bijuteriile nu mai sunt puse în valoare.

Încearcă alte nuanţe de aur 

Când se gândesc la bijuterii din aur, primul lucru care le vine în minte multora dintre noi este aurul galben. Cu toate acestea, meșterii creează alte culori de aur de secole. În magazinele de specialitate vei găsi bijuterii noi și vintage din aur alb, aur roz și unele care amestecă mai multe nuanțe de aur într-o singură piesă. Alegerea unei culori diferite reprezintă o modalitate excelentă de a da un aer modern colecţiei tale de bijuterii şi ţinutelor tale. Aurul roz este o alegere populară, deoarece are căldura aurului galben, dar oferă o declarație unică de stil.

Poartă ce îţi place

Cea mai importantă  regulă de stil atunci când vine vorba de orice fel de bijuterii este să porți ceea ce îți place. Tendințele vin și trec, iar bijuteriile din aur sunt deseori în vogă indiferent dacă vorbim de sezonul cald sau rece. Deși reprezintă un clasic, stilurile acestor bijuterii se schimbă de-a lungul anilor. Dacă îţi faci griji că cerceii sau brăţările tale de aur par un pic demodate, încearcă să le aduci în actualitate adăugând şi alte piese din colecția ta, cu un aer mai modern.

Combinaţii de metale diferite

Poate că bunica ta nu ar fi de acord, dar dă-ne voie să te asigurăm că nu este un faux pas în a combina bijuterii din diferite tipuri de metale în acelaşi look. Ideea este să păstrezi coerența la nivel de design, adică să nu accesorizezi o broşă masivă de argint, cu un design de influenţă indiană, cu un colier minimalist din aur, care are un aer modern. La fel şi în cazul bijuteriilor vintage. Asortează-le între ele, chiar dacă sunt realizate din metale diferite, dar nu combina stiluri diferite.

Experimentează noi look-uri

Pentru un look cool, mai ales când vine vorba de schimbarea sezonului, experimentează diferite stiluri pentru a vedea ce îţi place cel mai mult. Reține care sunt combinațiile preferate de bijuterii, astfel încât să le poţi purta din nou. Indiferent de modul în care decizi să porţi bijuteriile din aur cu hainele tale pentru sezonul rece, cu siguranţă îţi va plăcea strălucirea discretă și caldă a acestui metal prețios în contrast cu nuanţele mai închise specifice garderobei de toamnă-iarnă.

Mai mult decât orice alt accesoriu, bijuteriile pot face diferenţa într-un look. În plus, multe dintre frumoasele piese de aur pe care femeile le au în colecţiile lor sunt legate de persoane şi evenimente speciale, aşa că nu ezita să le pui în valoare pe ale tale!

Sursa foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Teilor

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!