4 produse de îngrijire esențiale în timpul verii

De Unica.ro pe

Fie că ești o împătimită a cosmeticelor, fie că ai ”puține și bune”, există patru produse care nu trebuie să lipsească din trusa ta de vară. Nu uita să le iei cu tine atunci când pleci în vacanță. Iar dacă ai o geantă încăpătoare, nu ezita să le ții cu tine oriunde ai merge, pentru că unele din ele se vor dovedi foarte utile pe parcursul zilelor caniculare de vară.

  1. O cremă de protecție solară

Probabil că folosești deja o cremă de protecție solară atunci când mergi la plajă, pentru a preveni arsurile. Însă dacă îți dorești un ten frumos, sănătos și fără riduri, e bine să îl protejezi de radiațiile UV în fiecare zi, folosind o cremă cu factor de protecție maxim.

Radiațiile UV sunt principala cauză de îmbătrânire prematură a tenului, așa că singurul lucru cu adevărat eficient pe care îl poți face pentru a preveni ridurile este să folosești o cremă cu factor de protecție în fiecare zi, tot timpul anului, dar mai ales vara. Alege un produs care protejează și de radiațiile UVA (acest lucru este menționat pe ambalaj) pentru că acestea pătrund în profunzimea pielii și sunt vinovate pentru foto-îmbătrânirea tenului.

  1. O cremă de slăbit

Pentru că e sezonul pantalonilor scurți și al costumelor de baie, orice femeie își dorește coapse sculptate, un abdomen plat și un fond bombat, ferm, fără urmă de celulită. Din păcate, nu toate avem timp pentru antrenamente intense și nici dietele nu sunt ușor de ținut vara, când sunt atâtea tentații în jur. Așa că o cremă de slăbit te poate ajuta să obții corpul pe care ți-l dorești.

Fie că te confrunți cu celulită, cu grăsime pe abdomen sau cu o piele lipsită de fermitate, o astfel de cremă, aleasă cu atenție, va arde grăsimile localizate, reducând celulita și circumferința taliei, coapselor sau șoldurilor.

  1. O loțiune tonică hidratantă

Fie că este uscat, mixt sau gras, tenul tău are nevoie de hidratare și vara, așa că nu uita să aplici în fiecare seară crema hidratantă care ți se potrivește cel mai bine. În schimb, pentru rutina de dimineață, această cremă s-ar putea să fie prea grea și să îți dea o senzație neplăcută. De aceea e bine să ai în trusa de beauty a verii un hidratant lichid, sub forma unei loțiuni tonice.

Atenție, însă, la ingrediente! Pentru că nu orice loțiune tonică poate să hidrateze eficient, citește listele de ingrediente atunci când alegi un produs. Loțiunea ideală ar trebui să conțină ingrediente precum glicerină, acid hialuronic, vitamina E, dar și extracte naturale precum aloe vera sau ceai verde.

  1. O apă termală

Chiar dacă nu are proprietăți hidratante, așa cum cred multe femei, o apă termală rămâne, totuși, de mare ajutor în timpul verii. Într-o zi caniculară, nu trebuie decât să pulverizezi puțină apă termală pe ten pentru un efect de răcorire instant.

Este foarte utilă și în rutina de îngrijire zilnică pentru că multe produse cosmetice pătrund mai ușor în piele atunci când aceasta este umedă. Astfel, dacă folosești o loțiune cu acid hialuronic, una cu vitamina C sau un ser uleios, este bine să le aplici pe tenul umezit în prealabil cu apă termală.

Cum arată Andreea, iubita fotbalistului Cristi Manea, și ce a pățit tânăra la finalul meciului România - Franța

Cum arată Andreea, iubita fotbalistului Cristi Manea, și ce a pățit tânăra la finalul meciului România - Franța