Ultimele cuvinte ale actriței Tamara Buciuceanu Botez adresate unui coleg de breaslă

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 16 octombrie 2019, 15:11
Tamara Buciuceanu Botez a încetat din viață, marți, la vârsta de 90 de ani. Deși se simțea rău, actrița a fost optimistă că se va face bine până în ultima clipă.

Cu toate că starea de sănătate precară nu îi mai permitea să urce pe scenă, Tamara Buciuceanu a ținut legătura cu colegii ei. Printre aceștia s-a aflat și Virgil Ogășanu.

Am ținut legătura telefonică în permanență cu dânsa și singurul lucru pe care mi-l spunea era: “Îmi este greu!”O înțelegeam că la 90 de ani îi era greu, nu se mai putea deplasa, trebuia să aibă ajutoare să o îmbrace”, a afirmat actorul pentru Libertatea.ro

Ultimele cuvinte ale actriței Tamara Buciuceanu Botez adresate unui coleg de breaslă

Virgil Ogășanu (Foto: Libertatea.ro)

Actriței nu îi plăcea să depindă de persoanele din jurul ei, însă vârsta înaintată și problemele de sănătate nu i-au permis să se mai descurce singură.

A fost un om activ, o fire energică, puternică nu numai în viața de zi cu zi, ci și pe scenă avea o energie extraordinară, deosebită, care ne mobiliza și pe noi care îi eram parteneri de scenă”, își amintește Virgil Ogășanu.

După ce a fost internată în spital, actorul a sunat-o pe Tamara Buciuceanu, iar aceasta i-a spus să nu își facă griji.

Am vorbit în prima zi în care s-a internat la spital. „E, nu te lua după ăștia din ziare, pentru că mai exagerează. Sper ca în două zile să mă întorc, să fiu acasă”, mi-a spus ea. Apoi nu mi-a mai răspuns la telefon. Ulterior am vorbit cu nepotul ei, cu Mihai Constantin, și am aflat că situația e gravă, a făcut o complicație pulmonară. Se stinge o mare personalitate a teatrului românesc, peste care cade încă o dată o cortină de întuneric. Dumnezeu să o odihnească”, a mai spus Virgil Ogășanu.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!