Top 10 vedete care în 2018 au încercat să schimbe lumea în bine

De Oana Savin, pe
Mai multe vedete din întreaga lume s-au folosit de faima de care se bucură pentru a atrage atenția asupra unor probleme majore la nivel mondial, precum schimbările climatice, drepturile femeilor sau anumite boli.

Potrivit Reuters, 10 dintre aceste celebrități s-au remarcat în acest an prin eforturile de a schimba în bine lumea.

Top 10 vedete care au încercat să schimbe lumea

  1. Meghan Markle – După ce a intrat în familia regală a Marii Britanii în urma căsătoriei cu Prințul Harry în luna mai, fosta actriță americană a promis că va aduce în prim-plan drepturile femeilor. De asemenea, în timpul turneului în Australia, ducesa a fost văzută putrând jeanși „fără sclavie” de la Outland Denim, ceea ce a declanșat o frenezie în rândul admiratorilor săi. Mai mult, ea a colaborat cu supraviețuitorii incendiului de la Grenfell Tower pentru a realiza o carte de bucate vândută în scopuri caritabile.
  2. Emma Watson – Cunoscută datorită rolului Hermione din seria „Harry Potter”, Emma a promovat mișcarea 3MeToo, donân un milion de lire sterline pentru un fond ce sprijină organizațiile ce luptă împotriva abuzurilor sexuale. În luna octombrie, actrița a publicat o scrisoare deschisă în care a cerut să se pună capăt legilor privind avortul din India până în Irlanda.
  3. David Attenborough- Naturalistul şi prezentatorul nonagenar de documentare despre natură a profitat de anul 2018 şi de discuţiile anuale pe teme climatice din cadrul conferinţei care a avut loc la Katowice, în Polonia, pentru a-i susţine pe tineri şi a vorbi despre necesitatea unor progrese urgente în ceea ce priveşte acţiunile în domeniul climei.
  4. Amitabh Bachchan – Actorul veteran de la Bollywood și-a cimentat popularitateade care se bucură în India după ce a cheltuit peste 40 de milioane de rupii (560.000 dolari) pentru a acoperi împrumuturile fermierilor după o criză în agricultură care i-a lăsat pe mulţi din aceştia în stare de sărăcie extremă.
  5. Elton John – Cântăreţul şi compozitorul britanic Elton John, fervent susţinător al drepturilor persoanelor LGBT+, a subliniat în acest an necesitatea îmbunătăţirii accesului persoanelor sărace la tratamente medicale pentru HIV/SIDA el descriind lipsa accesului la astfel de medicamente drept o „ruşine”.
  6. Millie Bobby Brown – Actrița a devenit în 2018cel mai tânăr ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF, angajându-se să sensibilizeze publicul cu privire la drepturile copiilor, la educaţie, sărăcie şi fenomenul de bullying.
  7. Michelle Obama – Fosta primă-doamnă a Statelor Unite şi-a promovat la nivel internaţional cartea de memorii şi a vorbit despre drepturile femeilor şi educaţia fetelor. Obama, care a crescut în Chicago într-o familie din clasa muncitoare, a declarat că doreşte să susţină femeile într-un climat politic şi social dificil.
  8. David Beckham – Fostul fotbalists-a alăturat unei campanii de revigorare a luptei globale împotriva malariei, lansată de organizaţia caritabilă Malaria No More UK. Retras din activitatea sportivă, Beckham a apărut într-un clip publicitar în care este înconjurat de ţânţari, realizat pentru a scoate în evidenţă faptul că malaria continua să ucidă aproximativ 445.000 de oameni pe an, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
  9. Cate Blanchett – Actriţa australiană, ambasadoare a bunăvoinţei în cadrul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, a luat atitudine în acest an cu privire la criza refugiaţilor Rohingya îndemnând statele să îşi sporească eforturile pentru sprijinirea refugiaţilor care fug în Bangladesh din cauza violenţelor din Myanmar.
  10. Prințesa Beatrice – Prinţesa Beatrice de York, a susţinut în acest an o campanie contra abuzurilor în mediul online şi a fenomenului de cyberbullying, în special la adresa femeilor şi fetelor. Beatrice a luat astfel parte la o mişcare mai amplă împotriva hărţuirii promovată de vedete precum Kendall Jenner şi Cara Delevingne.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!