Stela Enache și Florin Bogardo, o poveste de dragoste cum nu s-a mai văzut. „Verigheta era pentru altcineva, dar cu destinul nu te joci!”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 24 ianuarie 2023, 14:55

Stela Enache (73 de ani) și Florin Bogardo (16.09.1942 – 14.09.2009) au scris istorie în muzica ușoară românească. Cei doi au lăsat în urmă piese memorabile ce au trecut barierele timpului, inspirând și încântând ani la rând generații peste generații.

Stela Enache și Florin Bogardo au fost căsătoriți timp de 39 de ani, până când moartea marelui compozitor și cântăreț i-a despărțit. În cele aproape patru decenii trăite împreună s-au iubit, s-au adorat unul pe celălalt, s-au completat și s-au susținut pe toate planurile.

S-au întâlnit la Festivalul de la Mamaia

Povestea lor de dragoste a început în 1971, pe când ea avea 21 de ani, iar el 29. Atunci s-au întâlnit la Festivalul e la Mamaia și destinele lor s-au schimbat pentru totdeauna. Dar îndrăgita cântăreață îl observase de mult pe artist, de când era elevă în Reșița și îl vedea la televizor sau îi auzea muzica la radio. Stelei Enache îi căzuse cu tronc Florin Bogardo, doar privindu-l pe micile ecrane și delectându-se cu piesele sale minunate.

Stela Enache și Florin Bogardo, o poveste de dragoste cum nu s-au mai văzut. "Verigheta era pentru altcineva, dar cu destinul nu te joci!"Icon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

Citeşte şi: Care este secretul de frumusețe al Stelei Enache

„Toți știau că-l plac”

„Pe Florin l-am văzut la tv când eram elevă la Reșița. Îl auzisem și la radio, dar la tv am văzut cât este de frumos și m-am îndrăgostit de el pe loc, ca toate adolescentele. Cred că am făcut cunoștință cu el de 3 ori, dar nu m-a ținut minte.

La Cluj când îl auzeam cântând le spuneam fetelor să facă liniște, să mă lase să-l ascult. Toți știau că-l plac. Până în 1971 când iar ne-am întâlnit la Festivalul de la Mamaia” – dezvăluia marea doamnă a muzicii ușoare românești, pentru fanatik.ro, în 2022.

Citeşte și: Stela Enache: “De Crăciun, copiii mei erau fericiți dacă eram eu acasă” / Interviu

Stela Enache și Florin Bogardo s-au întâlnit la Festivalul de la Mamaia, unde artista debuta. George Grigoriu, compozitor și fost component al trupei celebre în anii ’50 – ‘60, Trio Grigoriu, formată din frații Grigoriu, a fost cel care le-a făcut cunoștință. Între ei a fost dragoste la prima vedere, iar la foarte scurt timp, la trei zile după ce s-au văzut, s-au logodit. Fără cereri clasice în căsătorie și fără ca multă lume să știe.

„Verigheta era pentru altcineva!”

„Nu m-a cerut de soţie, mi-a scris. Verigheta era pregătită pentru altă persoană, dar cu destinul şi cu Dumnezeu nu te poţi juca. El (Florin Bogardo) a venit la Mamaia, eu eram la festival, debutam atunci în 1971, el era la secţia compoziţie, eu eram la interpretare.

Ne-am cunoscut datorită maestrului George Grigoriu şi a fost dragoste la prima vedere din partea lui. Eu îl iubeam de multă vreme. Îmi plăcea de el, eram îndrăgostită de el şi de muzica lui.

Colegele mele ştiau. În momentul în care m-am întors la facultate, venind din vacanţă, ca doamna Bogardo, nimeni nu a vrut să creadă. Norocul meu a fost că am avut o colegă de cameră care a fost martoră la această întâlnire şi iubire”, povestea Stela Enache la Antena Stars, acum ceva timp.

Se pare că George Grigoriu avea de gând să-i aducă față în față pe cei doi, pentru că o întrebase pe Stela dacă îi place de vreun bărbat.

Citeşte şi: Povestea marelui Grigore Vasiliu Birlic, un geniu al comediei românești. „Juca precum un echilibrist care merge pe sârmă!”

„Eram în anul 4 de facultate și George Grigoriu mă tot întreba dacă nu-mi place și mie de cineva. I-am zis că da, dar că acea persoană nu mă vede. Nici în visele mele cele mai roze nu-mi puteam imagina că mă voi întâlni iar cu Florin, că voi deveni soția lui. A fost o chestie foarte rapidă” – a mai spus Stela Enache, pentru sursa amintită mai sus.

Artista a mai povestit că logodna avut loc pe 15 august, iar pe 8 septembrie a avut loc nunta. Apoi, ea s-a întors la facultate și colegele au rămas uimite de veste.

Colegilor nu le venea să creadă că m-am măritat. Eu mă dusesem să mă lansez și am venit măritată. La facultate umblam cu buletinul după mine să le dovedesc că mă cheamă Bogardo” – a mai precizat artista.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!