Răzvan Mazilu – „Lumea în care lucrez nu e afectată de criză!”

De Unica.ro, pe

Subiectul celui mai recent spectacol al său „Flashback” care tratează dragostea între doi bărbaţi, nu i se pare deplasat dansatorului şi coregrafului Răzvan Mazilu. Într-un interviu renumitul artist declara: „Spectacolul este foarte bine făcut, nu exagerează, nu vrea să se constituie într-o pledoarie ci spune, pur şi simplu, o poveste, care poate fi povestea oricui.

Cu toţii ar trebui să ştim că teatrul (şi, implicit, dansul) pune în faţa lumii o oglindă, şi că în această oglindă se reflectă întreaga comedie umană, aşa cum e ea, cu buni, cu răi, cu criminali, cu suflete generoase sau zgârcite, cu homosexuali, cu regi, cu cerşetori, cu prostituate sau ingenue, cu dictatori sau sinucigaşi. Şi ca un artist trebuie să fie apt să joace orice”.

Răzvan Mazilu susţine că lumea în care lucrează nu este foarte afectată de criza economică:

„Lucrul cel mai important, minunea cea mai mare este că publicul vine, parcă, tot mai numeros în sălile de spectacol. E adevarăt că toată cariera m-am obişnuit să creez spectacole din nimic, pe sistemul „less is more” şi am făcut muncă patriotică din plin. Ba chiar am adus bani de-acasă. Aşa că sunt călit. M-aş mira să vină cineva de la Ministerul Culturii care să-mi spună <

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!