Prințesa Lia: secrete din trecutul tumultos al soției Prințului Paul al României

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 12 aprilie 2018, 14:38
Prințesa Lia și Prințul Paul Lambrino formează unul dintre cele mai admirate cupluri din sfera mondenă autohtonă, atribut câștigat grației aerului nobil, dar și eleganței desăvârșite de care dau dovadă la fiecare apariție publică. Însă, cine se ascunde în spatele acestui titlu princiar? Cine este Prințesa Lia, soția nepotului lui Carol al II-lea al României?

Prințesa Lia, pe numele de fată Lia Georgia Triff, s-a născut pe 23 februarie 1949, la Naval Station Great Lakes, în Statele Unite și a căpătat titlul nobil în urma căsătoriei cu Prinţul Paul Lambrino. Prințesa Lia este pe jumătate româncă, după mamă, și pe jumătate americancă, după tată.

La vârsta de 25 de ani, Prințesa Lia s-a căsătorit cu un avocat foarte bogat și cu 39 de ani mai mare ca ea, pe nume Melvin Belli. Mariajul celor doi a durat 16 ani, în urma acestuia rezultând Melia Belli, unica lor fiică, astăzi în vârstă de 45 de ani. Pasionată de cultura orientală, Melia a cunoscut un profesor universitar de origine indiana, Neilesh Bose, cu care s-a căsătorit în 2012. Astăzi, ea poartă numele Melia Belli Bose.

Prințesa Lia: secrete din trecutul tumultos al soției Prințului Paul al României

Căsnicia prințesei Lia cu primul soț, Melvin Belli, nu a fost doar lapte și miere, iar ea a decis să-i intenteze divorț, procesul evidențiind detalii incredibile despre relația celor doi. Melvin a acuzat-o pe soția sa, pe care o numea „La Trampa”(Capcana), că l-a înșelat în repetate rânduri și că i-a omorât câinele, însă la partaj a fost obligat de lege să-i dea acesteia 15 milioane de dolari.

Printesa Lia si Printul Paul

Divorțul, comentat de cotidianul „The Examiner” la vremea respectivă ca fiind „Cel mai scandalos, murdar și sordid divorț din istoria orașului San Francisco„, s-a pronunțat în 1988. Ulterior Lia l-a cunoscut pe Paul la o gală UNICEF din Londra și cei doi s-au căsătorit în anul 1995, la Mânăstirea Caşin din Bucureşti. Trei ani mai târziu, Prințesa Lia a pierdut o sarcină cu doar câteva zile înainte de naștere, după ce a fost lovită intenționat în burtă de un necunoscut. În pântece se afla un băiețel care nu a putut fi salvat, iar incidentul s-a petrecut pe aeroportul din Miami, pe o scară rulantă. În urma căzăturii, Lia și-a pierdut și doi dinți, însă agresorul nu a fost prins niciodată, relata la vremea respectivă ziarul Cotidianul. 

Printesa Lia si Printul Paul

Tot în anul în care s-a pronunțat divorțul, fiica sa, Melia Belli, care este căsătorită cu un indian, a dat-o în judecată pe Lia pe motiv că i-ar fi cheltuit 90.000 de dolari din fondul rezervat studiilor sale, iar aceasta a fost nevoită să abandoneze cursurile pe care le urma la Universitatea Glasgow din motiv că nu-și mai putea plăti taxele aferente.

Printesa Lia si Printul Paul

În urmă cu 8 ani, Lia și Paul deveneau părinții unui băiețel botezat Carol Ferdinand, iar întreg procesul a ridicat multiple semne de întrebare, în special din princina vârstei înaintate a mamei. Conform unor publicații, Lia ar fi născut la vârsta de 56 de ani, în timp ce alte publicații notau vârsta de 58 sau chiar 61 de ani. Confuzia iscată are la bază neclaritatea anului de naștere, însă, dincolo de aceste date, o sarcină la asemenea vârstă poate fi controversată, cu atât mai mult cu cât Lia a declarat că a rămas însărcinată pe cale naturală.

Printesa Lia si Printul Paul 4

 

Micuțul Carol Ferdinand a împlinit la începutul acestui an vârsta de 8 ani, este un copil foarte sociabil, dezinvolt și extrem de comunicativ și, se pare că, moștenește întocmai pasiunile străbunicului său, Regele Carol al II-lea, dar și pe ale unchiului său, Regele Mihai, având în vedere că este pasionat de automobile și trenuri. În plus, face scrimă, înot și joacă șah.

Principele Carol Ferdinand, fiul Printului Paul si al Printesei Lia

De curând, Prințesa Lia s-a aflat în mijlocul unui alt mare scandal, de asemenea legat de partea financiară, atunci când soțul său, Paul Lambrino, a fost acuzat de trafic de influență şi spălare de bani într-un proces de retrocedare abuzivă a unor terenuri din Ilfov și a fost arestat la domiciliu.

Citește și – Cum arată prima fiică a prinţesei Lia de România. Are 41 de ani şi este căsătorită cu un indian! Foto

Citește și – Care sunt legăturile de rudenie dintre Familia Regală a României și Casele Regale ale Europei

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!