Mihai Morar a fost în cabana Capra, înainte să fie lovită de avalanșă: „Atât de sensibilă e linia dintre liniștea sfântă și urletul fricii”

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Luni, 06 februarie 2023, 10:32

Mihai Morar a fost la un pas să trăiască pe viu avalanșa din Munții Făgăraș. Prezentatorul a urcat, sâmbătă, până la cabana Capra, unde a mâncat papanași și a băut a cafea. Destinul a făcut să nu rămână și peste toate noapte, când s-a pornit urgia.

Mihai Morar crede acum că o clipă a făcut diferența între lumină și întuneric. Prezentatorul se declară impresionat de drama turiștilor, care au fost treziți de două bubuiuturi, apoi s-au trezit într-un film prost.

Avalanșa, care s-a pornit târziu în noapte, le-a îngropat mașinile și le-a lovit adăpostul.

Mihai Morar și tatăl săuIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)

Mihai Morar a urcat Transfăgărășanul pe o vreme de poveste

Mihai Morar a plecat la drum când vremea era liniștită și aerul tare te făcea să simți că trăiești. A ajuns la cabana Capra, a făcut poze, a mâncat, apoi a făcut cale întoarsă, vreo 40 de km mai la vale, către un hotel.

„Aceste fotografii sunt făcute în fața Cabanei Capra din Munții Făgăraș cu câteva ore înainte de a fi lovită de avalanșă. Am urcat Transfăgărășanul până la capăt de drum, pe o vreme de poveste, ningea cu fulgi mari, care dansau, nu viscoleau, omătul scârțâia sub roți. Am mers aproape tot drumul cu geamul crăpat, în mașină intra un aer rece care îți oxigena tot sângele din organism, nu un ger care sa ți-l înghețe.

Sus, la Capra, era o liniște și o sfințenie de vreme. Ne-am scuturat bocancii de zăpadă, am intrat în cabană pentru un espresso și niște papanși cu gem de afine. O sfințenie de gem de casă. Ștefan îmi zice după două guri de cafea: ”Lumina asta de afară, de aici, nu o s-o mai prindem curând. Ar fi păcat să nu-ți fac niște poze!” Își ia Fuji-ul nou, ieșim în parcare și în 3 minute avem cele mai tari poze făcute în ultimii ani: ”Ți-am zis că n-o să-ți pară rău!”

Intrăm iar în cabană, veniseră între timp și papanașii, mai sorbim două guri de cafea și hotărâm să facem cale întoarsă spre bază, vreo 40 de km mai la vale”, povestește Mihai Morar pe o pagină de socializare.

Mihai Morar

Mihai Morar s-a salvat pentru că s-a cazat în altă parte

Norocul a făcut ca prezentatorul să aleagă un alt loc de cazare în noaptea cea grea, când avalanșa a măturat totul în cale.

Citește și: Fetița lui Mihai Morar a fost operată de urgență: „Roua a fost tratată și salvată într-un spital de stat” / Video

Mihai Morar a dezvăluit rețeta unei căsnicii longevive: „Despre asta e vorba!”

„Se lăsase deja noaptea, dar în fața cabanei câțiva turiști își mai curățau mașinile de zăpadă, iar alții, câțiva, își trăgeau copiii cu sania, înainte de urca în cameră, la adăpostul nopții, pentru un somn bun. La plecare, le-am mulțumit cabanierilor pentru clipa asta magică trăită în golul alpin al Făgărașilor și ne-am despărțit cu un ”Doamne-ajută!”, mai spune Mihai Morar.

Turiștii de la cabana Capra au văzut moartea cu ochii

Turiștii de la cabana Capra au fost treziți în mijlocul nopții, iar ce a urmat e greu de descris în cuvinte.

„Câteva ore mai încolo, au fost treziți din visele adânci de două bubuituri asurzitoare. Una le-a îngropat mașinile din parcare. Cealaltă le-a lovit chiar adăpostul, a spart geamurile cabanei Capra și a intrat în camere. În miezul nopții, avalanșa plecase de pe versantul din față ( view-ul superb, cum îi spun turiștii) și a parcurs doi  kilometri (încearcă să-i parcurgi pe jos) până la destinația finală.

Cu câteva ore înainte făcusem aici cele mai frumoase poze, cum a zis Ștefan. Acum, de aici, circulau pe tot internetul ”imaginile groazei”, cum le zic ziariștii de tabloid ieftin.

Atât de subțire e granița dintre ”lumina perfectă” și întunericul vieții. Atât de sensibilă e linia dintre ”liniștea sfântă” și urletul fricii. De aceea, nimic nu e mai scump pe lumea asta decât prețul unei clipe. Clipa e luxul suprem pe care ni-l putem permite. Altă șansă nu avem în viața asta… decât să învățăm să trăim PREȚ…DE O CLIPĂ?”, adaugă Mihai Morar.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!