Leonard Doroftei a părăsit definitiv România. Care este motivul deciziei radicale

De Mădălina Manole pe
Leonard Doroftei a părăsit definitiv România, iar vestea a luat prin surprindere pe toată lumea. ”Moșu”, așa cum este cunoscut pugilistul în cercul de prieteni, și-a luat toată familia și s-a mutat în Canada.

Leonard Doroftei, în vârstă de 49 de ani, are dublă cetățenie, canadiană și română, prin urmare a hotărât, în urma mai multor nemulțumiri îndurate aici, să-și continue viața în Canada. Pugilistul și-a luat soția, pe Monica, și cei trei copii, doi băieți și o fată, și s-a mutat definitiv în altă țară: ”Nu a mai putut face faţă presiunii! Ar fi vrut să rămână în ţară, dar nu a mai avut nici o motivaţie. Va încerca să se reintegreze în societatea canadiană, mai ales că toată familia lui deţine cetăţenia acestei ţări. El ştie viaţa de acolo. Ştie la ce să se aştepte în Canada. E păcat că a ajuns să recurgă la acest gest. Nimeni nu l-a sprijinit în vreun fel – au declarat prietenii fostului campion de box, pentru telekomsport.ro.

Leonard Doroftei vorbea în urmă cu doi ani cu neputință și durere despre situația critică în care se afla afacerea lui: ”Sunt toți banii mei, pe care eu i-am strâns prin muncă. N-am jucat la loto, n-am făcut cămătării. Sunt bani munciți. Acum, după o gramadă de ani, hai să îl dăm afară pe om. Nu mă suspendă ca sa reabiliteze blocul, ci mă dă afară. Nu vreau să mă agăț de această afacere, dar e munca mea, sunt banii mei. Eram zeu în Ploiești, acum sunt persona non grata. Tot centrul orașului, sunt o gramadă de clădiri care sunt în pericol să cadă. De ce nu vă uniți să faceți treaba asta? V-a picat pe mine? Am de plătit, plătesc taxa la stat și sunt bani multi. Mă gândesc să lupt, nu să plec.  Sunt campionul mondial, sunt imaginea orașului Ploiești și vreau să găsiți soluția să mă ajutați. Cred că merit acest lucru. Nu cer milă, nu cer pomană, vreau să găsiți soluția prin care eu să nu plec. Nu se poate aici! Nu-i nicio problemă, dați-mi în altă parte. N-am vrut să par un tupeist, un nesimțit. M-am bătut pentru orașul ăsta. Am scos lumea în stradă, i-am făcut fericiți. Mai avem câțiva sportivi.” – spunea Leonard Doroftei în 2017.

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro