Florin Călinescu, primele declarații după anunțul plecării de la Pro TV. Ce spune despre Adrian Sârbu

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 19 august 2021, 15:36

Pe 19 iulie, Florin Călinescu (65 de ani) și-a anunțat plecarea de la Pro TV printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook: “Cu oarecare părere de rău, vă anunț că renunț la colaboarea cu actualul manegment al PROtv. Deci, și la” Românii au talent “. Detalii, mai încolo. Vorbesc ca fondator. 1 dec. 1995”, a fost mesajul transmis de Călinescu, în online.

Cei de la Pro TV nu au confirmat în mod oficial, până acum, încetarea colabărării cu îndrăgitul actor și om de televiziune.

Recent, Florin Călinescu a dat câteva detalii legate de decizia pe care luat-o. Actorul a vorbit, pentru alephnews.ro, de ce a ales să plece de la trustul unde lucrează de 26 de ani și ce planuri de viitor are.

„Fiecare parte spune ceea ce consideră că trebuie să spună. Eu am negociat doar acum cinci ani și nu este vorba despre o negociere fianciară niciodată. Banii, pentru mine, din meseria asta au fost o consecință atunci când Adrian Sârbu a venit cu ideea construirii acestei televiziuni. Am zis că e tralala și cu asta basta. Mi-a zis să vin dimineața la 07:00, că îmi pune un microfon în față și o lumină și mi-a zis să fac ceea ce știu eu cel mai bine, adică să vorbesc. Părea o aventură atunci, cred că ține de orice se face la un moment dat și se poate construi sau se poate altera”, a spus Florin Călinescu, potrivit sursei citate mai sus.

Citeşte şi: Florin Călinescu a fost diagnosticat cu cancer de piele. Care sunt simptomele acestei boli

Actorul este dezamăgit de cum s-au schimbat lucurile în media în ultimii ani, spunând că “spiritul Pro nu mai există”.

„Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature. Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există”, a adăugat Florin Călinescu.

Actorul a mai spus că nu a oboist să lucreze de atâția ani la Pro TV, iar dacă ar fi să mai profeseze în acest domeniu, s-ar întoarce la cee ace l-a consacrat – satira politică.

 „Nu am obosit de atâta ProTV pentru că atunci când mă duc la muncă eu nu mă uit la siglă. Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoșteam, dar îl știam și asta a făcut să țină ani de zile. Acum este vorba doar despre puterea unui brand de telecomandă care merge dintr-o inerție. De altfel, fisurile au început să apară pe ici pe colo. (…) Azi ar trebui tratată cu prioritate într-un talk show politic de satiră și mă bate gândul să fac acest lucru. Dacă mai fac această meserie, ar trebui să mă întorc la ceea ce m-a consacrat cu adevărat, satira politică”, a încheiat actorul.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!