Eurovision 2012: Elena povesteşte cum a fost să cânte fără cască în semifinală

Organizatorii Eurovision 2012 şi-ai recunoscut vina pentru problema tehnică din semifinală, când Elena de la Mandinga nu a mai auzit nimic în cască.
În ciuda incidentului neplăcut, Elena s-a descurcat de minune şi Mandinga a trecut cu succes de semifinală, presa internaţională considerând că am avut cea mai bună piesă de aseară.

După primele acorduri ale melodiei „Zaleilah”, monitorizarea din cască, în care artista auzea atât vocile colegilor, cât şi negativul piesei, a dispărut integral, astfel încât Elena a cântat întreaga piesă doar pe întoarcerea sunetului din sală.

„A fost foarte dificil să cânt fără să aud nimic. Mă bucur că am reuşit să nu vă dezamăgesc şi să cânt împreună cu ceilalţi colegi „Zaleilah” până la capăt, iar interpretarea noastră să primească atâtea voturi din partea telespectatorilor. Suntem mândri să reprezentăm România în finala Eurovision”, a declarat Elena pentru Mediafax.

Ea a explicat ceea ce s-a întâmplat pe scenă: „Este ca atunci când conduci o maşină cu geamurile aburite. Se vede ceva, dar totuşi dacă nu cunoşti foarte bine drumul faci uşor un accident. Aşa a fost şi pentru mine pe scenă. Noroc că ştim foarte bine piesa şi că există o comunicare perfectă între mine şi băieţi pentru că am reuşit să facem faţă unui moment delicat. Am avut o scurtă reacţie de şoc în momentul în care am realizat că nu mai aud nimic în cască. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu scena, asta înseamnă că este aproape imposibil să te sincronizezi cu piesa şi colegii de scenă, bazându-te doar pe ecoul care vine din sală. Totuşi noi am reuşit să trecem peste acest moment, să ducem piesa până la capăt şi cu ajutorul telespectatorilor şi al juriului de specialitate să reprezentăm România în finala Eurovision”.

„Imediat după ce a coborât de pe scenă, Elena a venit plângând în Camera Verde. Am îmbrăţişat-o şi mai ales am felicitat-o, pentru că, într-o asemenea situaţie dificilă, s-a comportat ca o adevărată profesionistă. Imediat după aceea am vorbit cu responsabilii EBU de organizarea Eurovision pentru a afla cum a fost posibilă o asemenea problemă tehnică în semifinală. Organizatorii şi-au recunoscut vina şi ne-au felicitat pentru tăria şi profesionalismul Elenei şi al trupei Mandinga din timpul show-ului live. Ne-au asigurat că a fost un incident neplăcut, pe care îl regretă şi care nu trebuie să dezvolte în noi o teorie a conspiraţiei. Organizatorii ne-au asigurat că în finală totul va fi perfect pentru România”, a spus Dan Manoliu, şeful delegaţiei României la Eurovision.

„Dacă la toate repetiţiile de până acum nu am avut probleme tehnice, am avut parte de aşa ceva tocmai în direct, în timpul semifinalei. Din fericire, Elena este o foarte bună profesionistă şi o artistă excelentă şi a reuşit să facă faţă situaţiei”, a spus Alex (Mandinga).
Foto: arhiva Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!