Cum a rezolvat Elena Lasconi problema facturilor mari la gaze și curent în Câmpulung Muscel

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 19 ianuarie 2022, 17:32

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că a găsit o soluție pentru a-i scăpa pe loclanici de facturi uriașe la electricitate și gaze. Începutul acestui an a venit cu o serie de creșteri alarmante ale prețurilor gazului și curentului, iar românii sunt nevoiți să scoată din buzunare sume foarte mari pentru a achita facturile.

Elena Lasconi spune că a reușit să economisească aproape un milion și jumătate de lei pentru locuitorii din Câmpulung și a negociat prețurile pentru gaze și energie până la sfârșitul iernii.

Explozia prețurilor la energie și gaze au adus în colaps multe instituții de stat. Pentru câmpulungeni am economisit aproape un milion și jumătate de lei. Cum?

La începutul mandatului am găsit o dezordine generală în ceea ce privește facturile la electricitate și gaze din Primărie și unitățile subordonate. Plăteam tarife diferite, unele chiar mai mari decât prețul pieței.

Ce am făcut? Am negociat pe bursa de mărfuri tarifele pentru toate acestea. Rezultatul: de la 185 lei/MWh la gaze cât se plătea am negociat la 98 lei/MWh. La energie de la 325 lei/MWh la 231 lei/MWh. Am economisit aproape un milion și jumătate de lei, cam doi kilometri de drum asfaltat.

Citeşte şi: Amalia Năstase e din nou la dietă: „Am pus 15 kg înapoi din cele 30 pierdute acum trei ani”

Citeşte şi: Așchia nu sare departe de trunchi! Ce frumoasă este mama Nicoletei Luciu

Citeşte şi: Ce a scris Irinel Columbeanu pe volumele cărții lui, pe care le-a oferit cadou Monicăi Gabor și fiicei lor, Irina

Citeşte şi: Mădălin Voicu a aflat târziu de sarcina fiicei sale: „N-a vrut să-mi spună!”

Contractele sunt valabile până la 1 Martie. Acum ne pregătim de o nouă negociere pe bursa de mărfuri pentru că, pur și simplu, AȘA SE FACE, dacă ești responsabil de banii publici. Adică, de taxele și impozitele fiecăruia dintre voi.

Important: o astfel de negociere nu a avut loc niciodată în Câmpulung. Sunt singurul primar care a avut această inițiativă. Mă mândresc cu această premieră, dar și mai tare cu banii economisiți!  – a scris fosta vedetă a PRO TV-ului, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul a mai adăugat că s-a lovit de multe obstacole pentru a obține ce și-a dorit, dar lucrurile s-au așezat treptat pentru că totul s-a desfășurat în mod corect și legal:

Mi s-au pus multe bețe în roate să nu pot realiza această negociere. Reclamații peste reclamații, la Curtea de Conturi, DNA etc. Sunt foarte liniștită pentru că tot ceea ce fac e perfect legal, transparent și corect. Concluziile le trageți voi.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!