Anamaria Prodan, parastas cu sarmale, mici și muzică în cimitirul Bellu, pentru mama sa. Regretata Ionela Prodan ar fi împlinit 75 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 05 octombrie 2022, 12:35

Anamaria Prodan pregătește un parastas de pomină pentru mama ei, regretata cântăreață de muzică populară Ionela Prodan, care pe 6 septembrie ar fi împlinit 75 de ani. Impresara își dorește să celebreze amintirea mamei sale cu un eveniment de amploare, așa cum ar fi avut loc, dacă Ionela Prodan mai era în viață.

Parastasul va avea loc în cimitirul Bellu, acolo unde artista își duce somnul de veci, iar organizatorii evenimentului au pus la punct toate detaliile cerute de Anamaria Prodan.

Se vor face sarmale, la pirostrii, la fața locului, le vom mai da un clocot acolo, în cimitir. Va fi și mămăligă. Se vor face și mici, la grătar. Se pregătește și ciorbă de fasole cu ciolan. Va fi meniu românesc. Vom face 250 de sarmale, vreo 150-200 de mici și în jur de 80 de porții de ciorbă de fasole, e un ceaun din acela mare. Vor fi, normal, brânză, ceapă și slănină pentru amatorii de asemenea lucruri – a povestit organizatoarea, potrivit fanatik.ro.

Citeşte şi: Vlăduța Lupău, intervenție la nivelul feței. Cum arată acum artista. „Sunt foarte încântată!”

Citeşte şi: Costin Craioveanu face noi acuzații în divorțul de Mihaela Cernea, ex-Class

Citeşte şi: Profesorul de actorie Puiu Șerban, acuzat de studenții de la UNATC de „abuz de putere, hărțuire și sexism”. Cum a răspuns soțul actriței Alexandrei Velniciuc

Citeşte şi: Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au cerut ordin de restricție. Nu mai au voie să se apropie unul de celălalt

Pe lângă preparatele tradiționale românești, atât de îndrăgite de Ionela Prodan în timpul vieții, de la parastas nu va lipsi muzica. Anamaria Prodan s-a asigurat că la parastas vor veni să cânte, în memoria Ionelei, nume mari ale folclorului românesc.

Am vorbit cu doamna Elena Merișoreanu și mi-a spus că i-a chemat pe Corina Gheorghe, Ștefania Rareș, Constantin Măgureanu, Ionuț Sidău, Petrică Pană, Valeria Arnăutu, Mărioara Man, Mărioara Lincan, Ruxandra Pitulice, Marin Cornea, Ilie Roșu și alții. Toți au confirmat că vor veni, iar Maria Cârneci așteptăm să confirme.

Va fi și cor, vom instala și o stație de sonorizare, tragem curent, am primit și aprobările necesare. Vor cânta toți câte o piesă, două în memoria Ionelei Prodan. Ionuț Sidău, cel care imită vocea artiștilor de muzică populară, va face o piesă de-ale Ionelei Prodan, ca și când ar fi ea acolo. Elena Merișoreanu va cânta Fetele mele… – a adăugat cea care se ocupă de organizarea parastasului.

Ionela Prodan a încetat din viață pe 16 aprilie 2018, după o lungă luptă cu problemele grave la pancreas.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!