A murit Valeria Seciu. Celebra actriță era bolnavă de mai mult timp

De Unica.ro, pe

Actrița Valeria Seciu a încetat din viață la 83 de ani, după o lungă luptă cu o boală necruțătoare. Informația ar fi fost făcută publică de o sursă din UNITER, conform Adevărul.ro.

„Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, Valeria Seciu.Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească“, a transmis UNITER, pe pagina de Facebook.   

Potrivit surselor, actrița ar fi dus o lungă luptă cu cancerul.

Născută pe 1 august 1939, la Bucureşti, actriţa Valeria Seciu a jucat alături de nume mari ale teatrului și filmului românesc. A fost prietenă bună cu Ion Caramitru și s-a remarcat într-o serie de spectacole celebre precum ”Macbeth”, „Hamlet“, „Cui i-e frică de Virginia Wolf?“, „Idiotul“ sau „Enigma Otiliei“.

În anii ’90, fără să părăsească scena Teatrului Mic, Valeria Seciu a înfiinţat Teatrul Levant, una dintre primele trupe independente de după revoluţie, notează Radio România Cultural.

Pe lângă activitatea sa din teatru, Valeria Seciu a jucat și în peste 20 de filme.

A câştigat numeroase premii de-a lungul carierei, cel mai recent dintre ele în 2009, la Gala Premiilor UNITER, când a primit distincţia pentru ”Cea mai bună actriţă în rol secundar”, pentru rolul Gloucester din ”Lear”, regizat de Andrei Şerban pe scena Teatrului Bulandra din Capitală.

Valeria Seciu a fost căsătorită cu regretatul actor Octavian Cotescu, cu care a avut un fiu – Alexandru.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!