Elevii din clasele cu cazuri de COVID-19 pot primi absențe dacă lipsesc de la școală

De Unica.ro, pe

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii care lipsesc de la școală pentru că un coleg a fost depistat cu COVID-19 pot primi absențe. Doar DSP poate decide cine intră în izolare, în urma unei anchete epidemiologice.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii prevede că DSP este organismul care face ancheta epidemiologică

Încă de la apariţia primului caz, DSP face anchetă epidemiologică. Dacă respectă regulile şi poartă masca de protecţie, aşa cum trebuie să o poarte în clasă, nu sunt contacţi direcţi, conform metodologiei INSP.

Totul e să respecţi regulile. Doar DSP stabileşte contacţii direcţi. Nu este vreun alt organism abilitat să stabilească contacţii direcţi şi atunci încă de la primul caz se face ancheta epidemiologică. Cei care sunt stabiliţi contacţi direcţi, dacă există, intră şi ei în izolare, iar clasa merge mai departe, a declarat ministrul Educației, potrivit Digi24.

Elevii din clasele cu cazuri de COVID-19 pot primi absențe dacă lipsesc de la școală

Cei care lipsesc de la școală la apariţia unui caz de COVID-19 în clasă pot fi trecuți absenţi în catalog. Practic, toți copiii trebuie să meargă la școală până când DSP stabilește cine sunt contacții direcți.

Citește și: Anamaria Prodan, reacție după acuzațiile Silvanei Peng la adresa lui Laurențiu Reghecampf

Irina Tănase, aproape de nerecunoscut după despărțirea de Liviu Dragnea

Asiana Peng, despre declarațiile mamei sale la adresa iubitei lui Laurențiu Reghecampf: „Am rămas mască”

Loredana Groza și Nick Casciaro, primele declarații despre relația lor

Atâta timp cât şcoala se derulează cu prezenţă fizică, nu există o decizie oficială de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă, li se trec absenţe.

De luni, 17 ianuarie, o clasă va trece în online doar atunci când sunt confirmate trei cazuri de COVID-19 în șapte zile, și nu la unul cum era până acum.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!