O tânără de 14 ani a descoperit un potențial tratament împotriva virusului SARS-CoV-2

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 19 octombrie 2020, 15:59

Un posibil tratament împotriva virusului SARS-CoV-2 a fost inventat de o adolescentă din Statele Unite ale Americii.

Anika Chebrolu, o tânără de 14 ani din Frisco, Texas, a câştigat de curând un concurs științific, denumit „3M Young Scientist Challenge din 2020”, pentru o descoperire care ar putea oferi o potenţială terapie împotriva noului coronavirus. Pentru realizarea sa, tânăra a fost recompensată cu un premiu de 25.000 de dolari.

Adolescenta s-a folosit de metodologia in-silico pentru a descoperi o moleculă de plumb ce se poate lega selectiv de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2.

„În ultimele două zile, am observat o mediatizare excesivă a propiectului meu, pentru că implică virusul SARS-CoV-2 şi reflectă speranţele noastre colective de a pune capăt acestei pandemii, deoarece eu, ca toţi ceilalţi, doresc să ne întoarceam la viaţa normală dinainte”, a spus Anika pentru CNN.

Citeşte şi: COVID-19 în România. Bilanțul oficial al numărului de infectări și deceselor

„Efortul meu din această vară de a găsi un compus de plumb care să se lege de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2 poate părea a fi o picatură în ocean, dar totuşi se adaugă la toate aceste eforturi. Modul în care dezvolt această molecula în continuare, cu ajutorul virusologilor si specialiştilor în dezvoltarea de medicamente va determina succesul acestor eforturi”, a mai spus Anika.

Înițial, tânăra, de origine indiano-americană, şi-a prezentat proiectul când era în clasa a VIII-a și acesta era destinat pentru găsirea unui remediu împotriva virusului gripal.

„Din cauza gravităţii imense a pandemiei Covid-19 şi a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcţiile pentru a viza virusul SARS-CoV-2”, a mai spus Anika.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI

Adolescenta spune că a pornit proiectul după ce a aflat că pandemia de gripă, apărută în 1918, face an de an victime în intreaga lume cu toate că există medicamente și vaccinuri antigripale.

Până acum, la nivel global, noul coronavirus a ucis peste 1.1 milioane de persoane.

Sursa foto – captură YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!