Când ar putea fi redeschise parcurile din București. Anunțul Gabrielei Firea

De Unica.ro, pe
În momentul în care a fost instituită stare de urgență, parcurile și cimitirele din București au fost închise. Acestea ar putea fi redeschise, însă, după data de 15 mai, dar în anumite condiții, a afirmat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Am făcut solicitare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, pentru a se convoca o ședință și a introduce pe ordinea de zi două puncte solicitate de cetățeni. Primul se referă la posibilitatea de deschidere a parcurilor din capitală și redeschiderea cimitirelor”, a declarat Firea la Digi 24.

Citește și: Anticorpii de lamă ar putea să ne ajute în lupta împotriva coronavirusului

„Sunt de acord cu recomandările medicilor și acestea trebuie să fie respectate, ca populația să nu înțeleagă că din 15 mai intrăm în normalitate și practic să ne comportăm ca înainte de debutul pandemiei. Trebuie păstrate în continuare restricțiile anunțate de epidemiologi, infecționiști, recomandările de la OMS și din partea specialiștilor naționali – distanțarea socială, purtarea măștii acolo unde este necesar, în special în spații închise, evitarea aglomerației, evitarea aglomerării unor zone din parcuri”, a precizat ea.

„Cred că cei mai mulți cetățeni au înțeles că spre binele lor trebuie păstrate în continuare aceste reguli și disciplina pe care ne-am impus-o cu toții și care că a dat rezultate. Putem să vorbim de o situație în care nu a fost copleșit sistemul de sănătate, ne dorim ca în continuare acesta să nu fie copleșit, să avem un număr limitat de contaminări”, a continuat primarul general al Bucureștiului.

Citește și: OMS: „Nu e exclus ca valurile epidemice de coronavirus să revină”

Gabriela Firea a explicat că deși se vor deschide parcurile, oamenii vor fi informați că trebuie să evite întâlnirile cu alte persoane, strângerile de mână și mersul în locurile din parcuri unde se desfășurau anumite activități precum jocul de table sau șah, pentru a evita aglomerarea.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!