Alertă meteo: Ploi, ninsori şi vânt puternic, în următoarele zile

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 16:21

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi, ninsori şi vânt puternic pentru cea mai mare parte a ţării, pentru intervalul 20 noiembrie, ora 12:00 – 21 noiembrie, ora 17:00.

În intervalul menționat, aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 – 20 litri/mp.

În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpaţii Meridionali. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în Transilvania şi local în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40 – 50 km/h. La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăşi temporar 60 – 70 km/h, viscolind ninsoarea. La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această perioadă calendaristică, în toate regiunile țării.

Metreorologii au emis o prognoză specială și pentru București, valabilă vineri și sâmbătă.

Astfel, în intervalul vineri ora 12:00 – sâmbătă ora 8:00, cerul va prezenta înnorări, iar în cursul nopții va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului, când viteza la rafală va atinge 35…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade. De sâmbătă ora 8:00 până la ora 17:00, vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros și temporar va mai ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade.

sursa foto – 123rf.com, shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!