Adrian Streinu-Cercel: „Un bolnav cu COVID-19 infectează, în patru zile, alte trei persoane. Până în 2023 nu scăpăm de pandemie”

De Unica.ro, pe

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală susține că pandemia de COVID-19 se va termină în anul 2023.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI

Streinu-Cercel a explicat că o persoană cu COVID-19 poate infecta, pe parcursul a patru zile, alte trei persoane. Potrivit medicului, în acest ritm, vor mai dura cel puțin doi ani până când toată populația României va trece prin infecție.

Citeşte şi: Mioara Neagu, șefa de la Primiri Urgențe Fetești, răpusă de COVID-19 la 48 de ani

„De la o persoană care este infectată, în decursul unei serii de patru zile, alte trei persoane vor fi infectate. După încă patru zile, alte nouă persoane vor fi infectate și, după încă patru zile, încă 27 de persoane. Așa se face că de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate. Puteți să faceți un calcul simplu coroborat cu populația României și să vedeți cam în cât timp populația României va ajunge să treacă toată prin infecție. Fiind un virus cu răspândire relativ lentă, se va întinde pe circa doi ani de zile. Suntem în 2020, mai puneți 2021, 2022 și în 2023 s-ar putea să respirăm ușurați”, a spus Cercel, potrivit Mediafax.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!