Zelenski, declarații cutremurătoare în fața Parlamentului European – translatorul a început să plângă

De Unica.ro, pe

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit despre importanța primirii țării în blocul comunitar UE, iar discursul său a emoționat până la lacrimi translatorul.

Legislativul european s-a reunit marți în sesiune plenară extraordinară, pentru a dezbate invazia Rusiei în Ucraina, precum și noi măsuri de susținere.

Invitat să vorbească prin teleconferință în fața parlamentarilor europeni, Volodimir Zelenski a discutat pe un ton calm. Cu toate astea, translatorul care traducea din ucraineană în engleză a început să plângă, mișcat de discursul președintelui ucrainean.

„Nici nu stiu cum să mă adresez mai bine tuturor”, și-a început Zelenski intervenția, citat de Libertatea. „Nu pot spune «Bună ziua», nu pot spune «Bună seara» și nici nu pot sa fiu mai precis pentru că această zi nu este deloc bună pentru majoritatea dintre noi. Pentru unii e chiar ultima zi. Cetățenii Ucrainei se apară în aceste zile, plătind cu viața această apărarea a libertății”.

Citește și: Cum se resimt sancțiunile împotriva Moscovei asupra rușilor de rând: „Rusia se transformă în Coreea de Nord”

Citește și: E oficial: președintele Zelenski a semnat cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană

Citește și: Efectele sancțiunilor Vestului asupra Rusiei: „Realitatea economică a Rusiei s-a schimbat considerabil”

Citește și: Putin ar fi trimis la Kiev mercenari din Africa pentru a-l asasina pe președintele Zelenski

Președintele ucrainean a sublinait că prețul pe care ucrainenii îl plătesc pentru a avea un stat este prea mare: „Simt atmosfera din sală, știu ca ne-am unit în Europa, dar nu știam ca acesta va fi prețul pe care trebuie să îl platească toți ucrainenii pentru a avea un stat. E un preț extrem de mare. Mii de oameni au fost omorâți deja de două revoluții și un război. Iar acum, cinci zile de invazie totală din partea Federației ruse”.

Zelenski a mai spus că ieri au fost uciși 16 copii de invazia violentă asupra Harkovului. „Acum este o luptă pentru supraviețuire”, a spus acesta. „Eu cred că astăzi arătăm întregii lumi cine suntem. UE va fi mult mai puternică cu Ucraina alături. Ne-am dovedit puterea. Am arătat că suntem ca voi. Ne dăm viața pentru valori, pentru dorința de a fi egali. Vă rog, demonstrați-ne și voi că sunteți ca noi și că nu ne veți abandona. Și atunci viața va învinge asupra morții și lumina asupra întunericului. Glorie Ucrainei!”

La finalul discursului, Zelenski a fost aplaudat minute în șir de către parlamentarii europeni. Pe de altă parte, la o conferință a Consiliului ONU de la Geneva, zeci de diplomați au părăsit sala, în semn de protest, în timpul discursului susținut de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!