Exclusiv: Andreea Bălan participă și anul acesta la Bucharest Pride

De Ioana Ilie, pe Ultimul update Marți, 12 iunie 2018, 14:57
Andreea Bălan a declarat că susține comunitatea LGBT+ și că va participa și anul acesta la Bucharest Pride, care are loc sâmbătă, 9 iunie, de la 17:30.  

Andreea Bălan sprijină comunitatea LGBT+ pentru că, în primul rând, susține toleranța de orice fel: “O să merg și anul acesta la Pride, am înțeles că începe de la ora 17:00, o să vin un pic să fac act de prezență și apoi fug repede, am un concert chiar lângă București. Am înțeles că anul acesta vin mai mulți, și din industria modei, și din presă. Acum doi ani când am fost eram cam singurică, noroc că am fost cu cele două dansatoare ale mele. Anul acesta am înțeles că o să vină foarte mulți oameni, ceea ce e foarte bine, înseamnă că ne-am mai deschis un pic. (…) Eu susțin toleranța de orice fel, susțin egalitatea, acceptarea, și aici mă refer și la cea religioasă. Am o problemă în general cu habotnicii, cu oamenii care cred că e alb și negru. Nu e alb și negru, este și gri. La patru ore de avion unii au cinci neveste și cred în Allah, la 5 ore de avion cred în Vișnu și la 7 ore de avion cred în statuia galbenă, cred în reîncarnare. Noi ortodocșii suntem o mică parte din paleta de religii din lume.

De ce să nu fim toleranți, de ce să nu acceptăm că fiecare om are alte dorințe, alte aspirații, poate suntem asemănători ca și fizic, dar în suflet suntem diferiți. Avem dorințe diferite și nevoi diferite. Eu nu cred că devii așa, eu cred că te naști așa. Și atunci trebuie să ne acceptăm unii pe alții. Ne acceptăm credințele, ne acceptăm orientările sexuale, ne acceptăm așa cum suntem. Cred că pleacă de la fiecare dintre noi, mai întâi să te accepți pe tine și apoi să-l accepți și pe celălalt. În momentul când te deranjează ceva la celălalt înseamnă că nu accepți lucrul acela la tine. Toată această înverșunare pe care am văzut-o în ultimul timp, tocmai pentru că sunt o susținătoare înfocată, mi se pare penibilă. Și cu cât ei vor fi mai vocali, cu atât și eu voi fi mai vocală și o să susțin această cauză.

Bucharest Pride 2018 va porni anul acesta din Piața Victoriei, pe traseul următor:

17:30 – 18:00 – Ne întâlnim în Piața Victoriei, pe trotuarele de acces pe Calea Victoriei.
18:00 – 19:30 – Pornim în marș pe Calea Victoriei și parcurgem traseul de 2.3 km, până în Piața Universității. Pride outfits, rainbow flags, pop beats, electro sounds pe Calea Victoriei.

19:30 – 20:30 – Finalizăm marșul în Piața Universității.

Între 2 şi 9 iunie, festivalul va găzdui o serie de evenimente dedicate comunităţii LGBTQI+ şi celor care vor să afle mai multe despre cultura şi viața persoanelor LGBTQI+ în România: întâlnirii comunitare, expoziții, filme, spectacole de teatru și dans, concerte, forumuri, dezbateri, conferinţe, evenimente în aer liber.

Citește și: Marșul Bucharest Pride se mută anul acesta pe Calea Victoriei

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!