Propaganda rusă continuă: elevii ruși primesc o lecție despre „necesitatea” invadării Ucrainei

De Unica.ro, pe

Ministerul Educației din Rusia a anunțat că elevii din întreaga țară vor primi o lecție legată de „necesitatea misiunii de eliberare din Ucraina”.

Lecția îi va învăța pe elevi „despre pericolul pe care NATO îl reprezintă pentru țara noastră” și „de ce Rusia a susținut protecția civililor din Republicile Populare Donețk și Lugansk”, după cum arată Libertatea, care citează BBC.

O declarație făcută pe Facebook de Ministerul Educației din Rusia arată că cei mici vor învăța „cum să distingă adevărul de minciuni în fluxul imens de informații, fotografii și videoclipuri care inundă astăzi internetul”.

Propaganda rusă se extinde pe mai multe ramuri. Spre exemplu, pe Chanel One, un post controlat de statul rus și unul dintre cele mai populare în rândul populației de acolo, matinalul de marți a fost întrerupt „din cauza unor evenimente binecunoscute”.

Știrile controlate de statul rus au sugerat că rapoartele despre forțele ucrainene care distrug echipamentul militar rusesc ar fi false și menită să inducă „în eroare telespectatorii fără experiență”.

Citește și: Așa arată propaganda rusă: „Ucraina își bombardează proprii locuitori și minte Occidentul”

Citește și: Un canadian și-a lăsat cei trei copii la Toronto pentru a lupta în Ucraina: „Nu sunt ucrainean. Sunt om.”

Citește și: Ce spune un expert care l-a studiat decenii pe Putin: „Cel mai probabil va apela la metode și mai violente”

Pe Rossiya 1, prezentatorul spune despre ucraineni: „Ei folosesc civilii ca scut uman, poziționând în mod deliberat sisteme de lovitură în zone rezidențiale și intensificând bombardarea orașelor din Donbas”.

Între timp, Ucraina se află în a opta zi de război iscat de Rusia. Armata rusă continuă să bombardeze Kiev și alte orașe ucrainene. Oficialii din Ucraina au anunțat că peste 2.000 de civili ucrianeni au fost omorâți în urma bombardamentelor rusești de la începutul invaziei și până miercuri, după cum relatează BBC.

Pe lângă cei 2.000 de civili uciși, există și 10 salvatori care au murit, potrivit informațiilor oferite de Serviciul de Urgență al Ucrainei într-un comunicat. Peste 800.000 de oameni din Ucraina au căutat să se refugieze în alte țări.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!