Președintele Comisiei Europene, despre presiunile lui Vladimir Putin: „Plătim în euro şi nu în ruble”

De Unica.ro, pe

Uniunea Europeană refuză să plătească în ruble furnizarea de gaze, cărbuni sau petrol, potrivit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeană va respecta cu strictețe contractele cu Rusia și va continua să plătească în euro sau dolari serviciile de furnizare de cărbuni, gaze, petrol din Rusia, potrivit declarațiilor făcute de Ursula von der Leyen.

„Contractele sunt foarte clare. În acestea se spune că plata se face în euro sau dolari”, a explicat oficialul european la Sofia, la o conferinţă de presă cu premierul bulgar, Kiril Petkov, potrivit Agerpres. În acest moment luăm în considerare foarte atent aceste contracte, dar, la prima vedere, pare că le vom respecta şi plătim în euro şi nu în ruble”.

Ursula von der Leyen se află în Bulgaria pentru a prezenta evaluarea Bruxelles-ului cu privire la Planul de Recuperare propus de Bulgaria pentru a compensa efectele pandemiei de COVID-19. Ea a descris acest plan ca fiind „unul dintre cele mai ambițioase”, după cum relatează Digi24.

Citește și: Florin Cîțu, despre o posibilă criză economică în România: „Nu mai poate fi evitată acum. Este prea târziu”

Citește și: Românii își vor putea amâna ratele la bănci. Marcel Ciolacu: „Au existat scumpiri speculative, de asta trebuie să prevenim aceste lucruri”

Citește și: Rusoaicele își taie gențile Chanel de mii de euro. Care este motivul

Citește și: Ucraineanca Yulia Chernitskaya, plăcut surprinsă de români! „Am crezut că sunt lacomi”

Planul propus de oficialii bulgaria prevede ca Sofia să primească până în 2026 aproximativ 6,3 miliarde de euro, 10% din PIB-ul său, iar în schimbul acestei sume este dispusă să facă mai multe promisiuni, cum ar fi reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 40% și creșterea utilizării de tehnologii verzi.

Președintele Comisiei Europene crede că interconexiunile de gaze pe care le construiește Bulgaria cu România și Grecia vor ajuta la reducerea dependenței de hidrocarburi din Rusia. Totodată, ea a mulțumit poporului bulgar pentru generozitatea cu care au ajutat 130.000 de refugiați ucraineni, dintre care jumătate au rămas în țară.

„Pentru că nu ştim când se va încheia acest conflict, este foarte important să mobilizăm toate eforturile pentru a-i ajuta pe ucrainenii care îşi părăsesc ţara sau care sunt strămutaţi”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!