Mitropolia Moldovei cere ca pelerinajul de Sfânta Parascheva să se desfășoare complet fără restricții

De Unica.ro, pe

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au cerut ca pelerinajul de Sfânta Parascheva să se desfășoare complet fără restricții.

„Nu dorim niciun fel de restricționare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii. Pelerinajul se va desfășura în aer liber, accesul se va face, ca și anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanță una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieșire șamd”, arată reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, conform Mediafax. „Nu ar trebui, așadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic”.

Reprezentanții Mitropoliei urmează să discute organizarea evenimentului și cu autoritățile locale. Primarul orașului Iași, Mihai Chirica, și-a exprimat deja părerea, spunând că ceea ce s-a întâmplat anul trecut ar fi fost un abuz, atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă la Hramul Sfintei Parascheva vor putea participa numai persoanele cu buletin de Iași.

Citește și: Un turist cere 90.000 de euro de la statul austriac pentru că nu a oprit focarul de COVID-19 din stațiunea Ischgl

Citește și: Florin Cîțu: restaurante deschise doar pentru cei vaccinați la incidență mai mare de 6

Citește și: Va fi valabil certificatul verde COVID-19 pentru persoanele vaccinate doar cu două doze?

Citește și: Florin Cîțu dă un ultimatum pentru managerii de spitale fără paturi la ATI: „Dacă nu rezolvă, pleacă”

„Nu știu, dar nu cred, pentru că toate măsurile impuse de prezența unei localități în diferite scenarii nu vizează apartenența”, a zis primarul Iașiului. „Din punctul meu de vedere, dacă vreți să mă credeți, ca și om al statului român, între a da o restricție cu caracter general care vizează orice cetățean al acelui stat – pentru noi, România – și a da restricții cu caracter local prin care spui că numai ieșenii au voie să se închine la Cuvioasa Parascheva, dacă ar fi să mă întrebați pe mine, ca inginer, a fost abuziv”.

El a mai adăugat: „Nu poți să dai o restricție cu un caracter local într-un stat democratic. Ori dai una cu caracter general și atunci nimeni și toți o respectă, ori lași ca lucrurile să decurgă de la sine și nu cred că se va mai ajunge acolo, pentru că este total din perspectiva mea neconstituțional”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!