Klaus Iohannis a decorat mai mulți medici de Ziua Mondială a Sănătății: „Am depășit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent”

De Unica.ro, pe

Președintele Klaus Iohannis a semnat, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, decretul de decorare a unor medici.

Ca semn de apreciere și recunoștință pentru profesionalismul de care au dat dovadă în timpul pandemiei mai mulți medici, Klaus Iohannis i-a decorat de Ziua Mondială a Sănătății. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, de la ora 16:00, în cadrul ei fiind decorate 25 de cadre medicale.

„Am depășit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent și sunt încrezător că experiența acumulată în gestionarea acestei dramatice crize sanitare, precum și măsurile de prevenție pe care le avem acum la dispoziție ne vor ajuta să contracarăm eventuale noi scenarii de risc epidemiologic”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele le-a mulțumit cadrelor medicale pentru felul în care acestea au acționat în timpul pandemiei de COVID-19, când au fost aruncate în linia întâi de luptă cu amenințarea coronovarisului.

Citește și: Președintele Comisiei Europene, despre presiunile lui Vladimir Putin: „Plătim în euro şi nu în ruble”

Citește și: Florin Cîțu, despre o posibilă criză economică în România: „Nu mai poate fi evitată acum. Este prea târziu”

Citește și: Românii își vor putea amâna ratele la bănci. Marcel Ciolacu: „Au existat scumpiri speculative, de asta trebuie să prevenim aceste lucruri”

Citește și: Incendierea sau îngroparea deșeurilor va fi pedepsită cu închisoare de la trei la cinci ani

Iohannis a mai spus: „În același timp, traversăm de mai bine de o lună o criză umanitară generată de agresiunea militară a Rusiei asupra unui stat suveran, o situație care-și pune indiscutabil amprenta din nou pe sistemele de sănătate ale statelor vecine Ucrainei și implicit asupra sistemului nostru de sănătate”.

Totodată, președintele a menționat că fără acești doctori, sistemul românesc de sănătate nu ar fi funcționat la fel în ultimii doi ani de grea încercare.

„Aceste crize sunt urgente și necesită reacție rapidă, dar nu trebuie să uităm că avem de gestionat și pandemii tăcute, precum cancerul ori bolile cardiovasculare”, a mai spus Iohannis. „Sunt realități care nu pot fi ignorate, iar eforturile dumneavoastră, ale personalului medical, rămân esențiale în reducerea impactului acestor afecțiuni asupra calității vieții și bunăstării sociale”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!