Incendiu cu degajări mari de fum lângă București. În ce direcție se deplasează vântul

De Unica.ro, pe

Un incendiu de mari proporții a izbucnit miercuri lângă București, degajând un nor gros de fum și ducând la blocarea circulației.

Incendiul a izbucnit în localitate Glina din județul Ilfov, în apropierea Bucureștiului. Informațiile furnizate de Digi24 arată că ard caroserii de mașini și material lemnos de la un centru de colectare și reciclare deșeuri. Suprafața afectată este de 1.000 de metri pătrați.

La fața locului intervin 13 autospeciale ale pompierilor. De asemenea, acolo sunt prezente și două echipaje SMURD, precum și unul de descarcerare. Alimentarea cu apă a autospecialelor din zonă este limitată. Nu există informații despre posibile victime.

Fumul gros degajat a făcut ca circulația mașinilor pe centura capitalei să fie oprită. A fost emis și un mesaj RO-Alert, prin care oamenii sunt sfătuiți să evite zone și să închidă geamurile locuințelor dacă locuiesc în zonă.

„Incendiu major produs la REMAT, pe Intrarea Abatorului, în localitatea Glina, județul Ilfov”, se arată în mesaj. „Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuți zona. Luați măsuri de adăpostire și auroprotecție”.

Citește și: Se schimbă complet structura anului școlar. Dispar semestrele și tezele

Citește și: Cum crede o profesoară de istorie din SUA că se va termina războiul dintre Rusia și Ucraina: „Istoria nu se repetă. Rimează, dar nu ia niciodată exact aceeași formă”

Citește și: Risc de explozie a unor muniții în zona Cernobîl. Ucraina cere trupelor ruse să se retragă

Citește și: Un bolovan misterios de 50 de kilograme, căzut din cer, a distrus o casă din Hunedoara

Poliția a transmis, la rândul ei, următoarele informații, potrivit Digi24: „În jurul orei 17:11, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în comuna Glina arde un centru REMAT. Având în vedere condițiile de vizibilitate redusă, la fața locului s-au deplasat imediat polițiștii din Popești Leordeni și Serviciului Rutier Ilfov, pentru efectuarea activităților din competență, de dirijare și deviere a traficului. De asemenea, la fața locului se află și pompierii militari pentru activități specifice din competență. Polițiștii rutieri informează participanții că, traficul se deviază prin București și prin DN3”.

Evoluția norului de fum este monitorizată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Tendința este de dispersie și deplasare spre nord-est. „Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Glina, judeţul Ilfov, se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat (…) din direcţie predominant sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi deplasare spre nord-est”, se arată într-un comunicat de presă.

Foto – ISU

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!