Un bolovan misterios de 50 de kilograme, căzut din cer, a distrus o casă din Hunedoara

De Unica.ro, pe

Un bolovan misterios a căzut marți peste o casă din municipiul Hunedoara și a avariat-o serios, potrivit News.ro.

Un bolovan al cărui proveniență este necunoscută, cu o greutate de 50 de kilograme, a căzut peste o casă din Hunedoara și a avariat-o serios. În casă se aflau o femei și doi copii. Din fericire, femeia și copiii se aflau la parter când s-a produs incidentul.

Autoritățile nu au vreo explicație cu privire la proveniența bolovanului, ținând cont că această casă nu se află într-o zonă montană. Un echipaj CBRN a analizat bolovanul și a determinat că nu conține material radioactiv, ci doar zgură și metal. Acesta va fi transportat la INSEMEX.

Institutul pentru Situații de Urgență din Hunedoara a transmis: „În urma unui apel la 112, prin care s-a anunţat faptul că o piatră a căzut prin acoperişul unei case din municipiul Hunedoara. S-au deplasat de urgenta la locul indicat o autospecială de lucru cu apă şi spumă precum şi un echipaj SMURD din cadrul detaşamentului de pompieri Hunedoara”.

Citește și: Cei doi români din Danemarca acuzați că și-au maltratat bebelușul au fost eliberați

Citește și: Detaliul de la recensământ pe care nu trebuie să îl ratezi

Citește și: Cu cât a crescut prețul uleiului de floarea soarelui în ultimele trei luni

Citește și: Runda de negocieri Rusia-Ucraina din Turcia s-a încheiat. Care sunt concluziile

ISU Hunedoara a mai adăugat: „Concomitent, a fost alertat şi trimis la locul intervenţiei echipajul CBRN din cadrul ISU Hunedoara, care a efectuat măsurători asupra pietrei, in urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic”.

Pagubele lăsate în urmă de bolovan au inclus mai multe părți din casă. Potrivit ISU Hunedoara, pagubele materiale sunt însemnate, „fiind afectat acoperişul casei, plafonul unei camere şi mobilierul din aceasta”.

Piatra are 30 de centimetri lungime și 15 centimetri lățime, conform Libertatea. Mama și cei doi copii minori nu au fost răniți la momentul impactului, ținând cont că se aflau la parter.

Foto – News.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!