Cei doi români din Danemarca acuzați că și-au maltratat bebelușul au fost eliberați. Ce se întâmplă cu copilul

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 29 martie 2022, 19:47

Cei doi soți români stabiliți în Danemarca și acuzați că și-au maltratat bebelușul au fost eliberați.

Este vorba despre Ionuț și Sorana Rotundu, care au fost eliberați după două luni de arest preventiv, ei fiind suspectați că și-au maltratat copilul de cinci săptămâni. Potrivit Ambasadorului României în Danemarca, cei doi vor fi cercetați în continuare în stare de libertate.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către Alin Stanciu, un român stabilit în Danemarca. „Cei doi soți arestați în Danemarca ( acuzați de rele tratamente asupra bebelușului lor) au fost eliberați astăzi din arestul preventiv”, a scris el. „Procesul continuă, cu ei în stare de libertate”.

Ionuț și Sorana Rotundu locuiesc de mai bine de doi ani în Danemarca. Fratele Soranei, Beniamin Ciobotaru, a povestit pentru Pro TV acum câteva luni: „La naștere medicii au spus că copilul este sănătos, a fost ținuți în spital două zile, apoi au fost trimiși acasă. A născut pe cale naturală și nu au fost găsite lucruri care să ateste că era bolnav copilul”.

Citește și: Cu cât a crescut prețul uleiului de floarea soarelui în ultimele trei luni

Citește și: Oligarhul rus care se plânge că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline: „Nici măcar nu pot să scot pe nimeni la restaurant”

Citește și: Detaliul de la recensământ pe care nu trebuie să îl ratezi

Citește și: Ce îi întreabă elevii români pe profesorii de istorie: „Domn’ profesor, o să folosească Putin arma nucleară?”

Copilul a fost născut pe 26 decembrie 2021, dar a început să se simtă rău la câteva zile după. „După naștere, copilul nu era tocmai bine, nu lua în greutate, nu mânca, mai vomita”, a povestit unchiul Soranei, Paul Marica. „Ei au știut că e ceva în neregulă. Au cerut ajutorul moașei care se ocupa de nou-născuți. Moaşa spunea că așa e normal, că are colici”.

Când recomandările moașei nu au dat roade, copilul a ajuns pe mâna medicilor în ultima zi din an, unde a primit diagnosticul de hemoragie craniană. Totodată, medicii au suspectat că cel mic ar suferi de „sindromul bebelușului scuturat”. Din acest motiv, ei au fost arestați preventiv.

Cei doi soți au negat acuzațiile. Dacă se va descoperi că au fost vinovați, ei riscă până la șase ani de închisoare. În prezent, copilul lor se află în custodia autorităților daneze.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!