Detaliul de la recensământ pe care nu trebuie să îl ratezi

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 martie 2022, 18:39

Românii care completează formularul de recensământ online trebuie să fie atenți la mai multe detalii.

O întrebare importantă legată de recensământ este cine declară detaliile locuinței în cazul traiului la chirie: chiriașul sau proprietarul? Oamenii care stau cu chirie într-o locuință trebuie să furnizeze informații despre locuința unde stau, chiar dacă nu este reședința lor obișnuită.

Președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, a spus, potrivit Agerpres: „O întrebare frecventă a fost legată de ce să scrie la locuinţă în situaţia în care este chiriaş: cine trebuie să o declare, proprietarul sau chiriaşul? Chiriaşul este cel care trebuie să declare caracteristicile locuinţei respective. Ba mai mult, nu există nicio relaţie între proprietarul locuinţei respective şi cel care locuieşte efectiv în clădirea respectivă”.

Așadar, oamenii care locuiesc cu chirie în România trebuie să se recenzeze și ei, neavând relvanță dacă cineva locuiește la adresa de domiciliu sau la altă adresă în fapt, ținând cont că recenzarea se face pe locuință. Nu contează dacă mutația este făcută în locul unde are reședința de fapt, potrivit Playtech. Chiriașul care se autorecenzează online va completa chestionarul cu datele locuinței unde stă în chirie.

Citește și: Ce îi întreabă elevii români pe profesorii de istorie: „Domn’ profesor, o să folosească Putin arma nucleară?”

Citește și: Decizie CFR Călători: biletele de tren se scumpesc cu 20% de la 1 iulie 2022

Citește și: Ce au făcut refugiații din Ucraina cu mâncarea primită de la voluntarii din Gara de Nord

Citește și: Brandul Louis Vuitton, aspru criticat pentru ultima colecție de bijuterii. „Ce nonsens! Susțineți Rusia?”

Românii care vor să se autorecenzeze, trebuie să completeze online chestionarul. Trebuie să intre pe site-ul oficial, unde există opțiunea de a citi un tutorial detaliat înainte, sau de a trece direct la autorecenzare.

Autorecenzarea în sine constă în doar trei pași, după cum urmează:

  • accesarea platformei de autorecenzare și completarea formularului de pre-înregistrare;
  • atât cel care a făcut pre-înregistrarea, cât și membrii familiei sau ai gospodăriei pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare, vor primi pe adresele de mail transmise câte un link care duce la formularul personal de recensământ;
  • odată completat acest din urmă formular, trebuie apăsat butonul „Finalizare”, pentru a putea fi înregistrat în baza de date a recensământului.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!