Mesajul lui Aleksei Navalnîi pentru ruși: Ca să oprim războiul trebuie să umplem noi închisorile. Ieșiți în stradă!

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 04 martie 2022, 13:20

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a lansat un apel către ruși, cerându-le să iasă în stradă să se opună războiului din Ucraina, cu riscul de a ajunge la închisoare.

Apelul lui Aleksei Nalanîi vine într-o perioadă în care autoritățile din Rusia arestează protestatari și reduc la tăcere presa independentă, care oferă relatări despre realitatea invaziei ruse.

Liderul opoziției ruse s-a poziționat de la început împotriva invaziei Ucrainei. El a avertizat că nu Ucraina este inamicul Rusiei, ci regimul de la Kremlin. Ultimul său apel este deosebit de puternic. Acesta cheamă rușii în stradă și îi îndeamnă să protesteze împotriva războiului, cu riscul de a ajunge în dubele polițiștilor sau la închisoare.

„Rusia vrea să fie o națiune a păcii”, a spus el, citat de Libertatea. „Din păcate, puțini oameni ne-ar numi așa acum. Dar măcar să nu devenim o națiune de oameni tăcuți și speriați. De lași care se prefac că nu observă războiul agresiv împotriva Ucrainei declanșat de țarul nostru, evident nebun”.

Aleksei Navalnîi a mai spus: „Nu pot, nu vreau și nu voi rămâne tăcut privind cum prostiile pseudo-istorice despre evenimentele de acum 100 de ani au devenit o scuză pentru ca rușii să ucidă ucraineni, iar ucrainenii să ucidă ruși în timp ce se apără. Suntem în al treilea deceniu al secolului XXI și ne uităm la știri despre oameni care ard în tancuri și case bombardate. Ne uităm la televizoarele noastre și vedem amenințări reale de declanșare a unui război nuclear”.

Citește și: Putin, avertizat de guvernul britanic că ar putea fi urmărit penal pentru crime de război și crime împotriva umanității

Citește și: Așa arată propaganda rusă: „Ucraina își bombardează proprii locuitori și minte Occidentul”

Citește și: Vladimir Putin, decret pentru toată Rusia din 2 martie 2022. Ce nu mai au voie rușii să facă

Citește și: Lista completă a adăposturilor anti-bombe din România

Opozantul regimului de la Kremlin încurajează oamenii să se opună războiului iscat de Putin: „Fac apel la toată lumea să iasă în stradă și să lupte pentru pace. Putin nu este Rusia. Și dacă există ceva în Rusia, în acest moment, de care puteți fi cel mai mândri, sunt acele 6.824 de persoane care au fost reținute pentru că – fără nicio chemare – au ieșit în stradă cu pancarte pe care scria «Nu războiului»”.

Nalvalnîi a sugerat oamenilor să iasă în piața principală a orașului lor în fiecare zi lucrătoare de la ora 19:00, și de la 14:00 în weekenduri și de sărbători. „Da, poate că doar câțiva oameni vor ieși în stradă în prima zi”, a continuat el. „Iar în a doua – chiar mai puțini. Dar trebuie, strângând din dinți și depășind frica, să ieșim și să cerem încetarea războiului. Fiecare persoană arestată trebuie să fie înlocuită cu doi nou-veniți. Dacă pentru a opri războiul trebuie să umplem cu noi înșine închisorile și dubele, vom umple închisorile și dubele cu noi înșine”.

Navalnîi este cel mai proeminent opozant al lui Putin. El a fost încarcerat în anul 2021, când s-a întors din Germania în Rusia. El se refăcuse, după ce testele de laborator făcute în Occident au arătat că a existat o tentativă de otrăvire cu un agent neurotoxic. Rusia a negat orice amestec.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!