A început teroarea talibanilor în Afganistan: un german împușcat în drum spre aeroport, și ruda unui jurnalist ucisă

De Bianca Prangate, pe

Afganii au început să vadă cum va arăta viața lor sub dominația talibanilor, aceștia din urmă începând să facă deja victime nevinovate.

Avertismentele ONU se adeveresc, pentru că talibanii au început să meargă din casă în casă în căutarea foștilor colaboratori ai NATO. Au făcut și o primă victimă – mai exact, Deutsche Welle a anunțat că talibanii l-au căutat pe unul dintre jurnaliștii lor care au lucrat în Afganistan și au ucis o rudă pe a acestuia și au rănit-o grav pe alta, după cum relatează Libertatea. Alte rude ale jurnalistului au reușit să scape de teroriștii talibani fugind. Mai mult, un german a fost împușcat în drum spre aeroport în cursul zilei de vineri.

Directorul general al Deutsche Welle, Peter Limbourg, a cerut guvernului german să ia măsuri: „Uciderea unei rude apropiate a unuia dintre editorii noștri de către talibani este o tragedie și o dovadă a pericolului în care se află toți angajații noștri și familiile lor din Afganistan. Este evident că talibanii sunt pe urmele jurnaliștilor, atât în Kabul, cât și în provincii. Nu mai avem timp”.

Citește șiJumătate dintre românii din Afganistan nu vor să plece, conform autorităților: „Stăm cu avionul gol în Pakistan”

Citește și: Legea concediului medical pentru pacienții cu arsuri grave se schimbă după cazul medicului erou Cătălin Denciu

Citește șiVirusul Marburg, descoperit în Africa de Vest. O persoană a decedat și alte 155 au intrat în carantină

Citește șiPrimul caz de infectare cu virusul West Nile în România

De asemenea, un german a fost împușcat vineri când se îndrepta spre aeroportul din Kabul,, când încerca să fugă de teroarea talibanilor, conform Deutsche Welle. Momentan, el primește îngrijiri medicale, iar viața sa nu este pusă în pericol, urmând să fie evacuat curând de pe teritoriul Afganistanului, după cum a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Ulrike Demmer.

Armata germană a evacuat din Afganistan peste 1.600 de persoane cu 11 zboruri, potrivit unui mesaj transmis pe contul oficial de Twitter. Talibanii au prezentat o atitudine calmă în declarațiile publice – atitudine privită cu scepticism atât de civilii afgani, cât și de oamenii din întreaga lume.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!