Vitamine pentru păr și unghii

Vezi ce vitamine pentru păr și unghii există pe piață, ce ar trebui să iei și ce să eviți. Află care sunt alternativele naturale pentru întărirea părului și unghiilor.

Vitamine pentru păr și unghii: Ce are nevoie organismul tău

Unghiile și părul cresc pe durata întregii vieți și adesea o carență de vitamine sau minerale poate duce la păr fragil și tern, unghii galbene sau care se rup ușor. Organismul are nevoie de multe vitamine, minerale și oligoelemente pentru a funcționa corect, iar dacă una sau mai multe substanțe nutritive lipsesc din dieta ta, corpul va lua rezervele din acele locuri unde nu sunt absolut vitale, cum ar fi părul și unghiile.

Pentru a te menține sănătoasă, dar și frumoasă, cu păr și unghii străluctoare și rezistente, ai nevoie de tratamente externe, dar cele mai importante și eficiente rămân cele care acționează din interior.

Complexul de vitamine B

Biotina, niacina și cobalamina se numără printre cele mai cunoscute și folosite vitamine din complexul B. Ele sunt foarte bune pentru întărirea podoabei capilare și dacă vrei să ai unghii rezistente și fără imperfecțiuni.

Biotina (vitamina B7, vitamina H) este adesea folosită în suplimentele pentru păr și unghii, deoarece ajută la întărirea și îngroșarea structurală a acestora.

Studii recente arată că pacienții tratați cu biotină pentru unghii casante și fragile au arătat o îmbunătățire cu 25% a grosimii și durității straturilor unghiilor.

Deși există tot felul de teorii potrivit cărora nu este bine să iei cantități mari de biotină, deoarece această vitamină are rol în mai multe procese din organism și poți ajunge la dezechilibre, majoritatea amestecurilor de suplimente pentru păr și unghii din comerț au un dozaj echilibrat.

Vitamina D

O foarte importantă vitamină pentru organism, având în vedere că are un rol important în dezvoltarea scheletului la copii, în fixarea calciului și, implicit, combaterea osteoporozei la adulți, vitamina D are și alte avantaje.

Vitamina D are o mare importanță în sănătatea foliculilor de păr (rădăcina firelor de păr), care se reînnoiesc numai în prezența unei cantități suficente din acest nutrient esențial. În plus, vitamina D este adesea prescrisă bolnavilor de dermatită atopice și eczeme, care afectează scalpul.

Fier

Părul și unghiile sănătoase au nevoie și de minerale, nu doar de vitamine ca să își păstreze frumusețea. Chiar și femeile care nu sunt anemice au adesea un nivel scăzut de fier în organism, care le face părul să fie tern și lipsit de viață.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!