Vinul roşu, cel mai bun pentru curele de slăbit

De Sandra S., pe Ultimul update Miercuri, 06 aprilie 2022, 13:46

De mult timp se ştie că vinul roşu are multe beneficii pentru organismul uman – atât timp cât nu este consumat fără măsură.
Un pahar mic de vin consumat o dată pe zi poate scădea nivelul colesterolului din sânge datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, iar consumul moderat păstrează flexibilitatea vaselor de sânge. Mai mult, vinul roşu poate preveni chiar şi cancerul de sân, protejând celulele împotriva efectelor radicalilor liberi.
În plus, câteva grupuri de cercetători de la New York sunt de părere că vinul roşu este benefic şi în lupta împotriva sindromului Alzheimer. Chiar şi cei care suferă de diabet ar putea bea vinul roşu pentru conţinutul de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi până în prezent, ce poate reduce nivelul de zahăr din sânge.
Veşti bune sunt şi pentru sistemul imunitar în general. Dacă bei vin roşu cu moderaţie, organismul tău poate lupta mai uşor cu răcelile şi virozele de sezon. De asemenea, datorită piceatanolului pe care îl conţine, vinul roşu este bun şi pentru curele de slăbire. Substanţa blochează capacitatea insulinei de active acele gene care formează celulele de grăsime.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!