Tratamente naturiste pentru psoriazis

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Luni, 14 octombrie 2019, 11:00

Daca ai psoriazis sigur ştii despre ce este vorba. Este neplacut, dar şi mai mult de atât. Poate evolua dramatic şi duce la complicaţii grave. Psoriazisul este o afecţiune declanşata de traume psihice, infecţii sau chiar de anumite medicamente.
Evoluţia este de multe ori cu simptome minime: mâncarimi ale pielii, roseaţa şi plagi eritematoase acoperite de scuame. Dar, uneori, evoluţia este severa cu complicaţii, cum ar fi afectarea articulaţiilor. Tratamentul cu substanţe de sinteza este unul local, cu emoliente si fototerapie. Se folosec mult cortizonul si medicamentele imunosupresoare. Tratamentul cu produse naturale se adreseaza cauzelor„, remarca dr. Luminiţa Sârca, medic primar medicina interna, cu competenţe în apifitoterapie, homeopatie, gemoterapie şi terapie florala Bach.

Stilul de viaţa, important în psoriazis

Persoanele cu psoriazis trebuie sa corecteze sau sa-si schimbe modul de viaţa„, spune medicul. Astfel, regimul alimentar este foarte important. Ar trebui sa consumi mai puţina carne şi mai multe legume şi fructe; doar 10-15% din cantitatea de hrana sa fi e reprezentata de carne, brânza, oua, peşte. De asemenea, manânca miere, cartofi , curmale, pâine integrala, banane, unt şi ulei în cantitaţi mai mici (tot în jur de 10-15%). Nu ar trebui sa bei deloc alcool sau cafea. Zaharul şi faina alba ar fi bine sa lipseasca din alimentaţie. În plus, trebuie sa bei suficiente lichide (apa plata, sucuri na turale de legume şi fructe, ceaiuri de plante) pentru a asigura o buna hidratare a organismului.

Mişcarea în aer liberîţi face bine dacă ai psoriazis

Trebuie sa faci miscare în aer liber şi sa te expui la lumina naturala cât mai mult. Fa tot posibilul sa ai un somn odihnitor. Stresul contribuie şi el la declanşarea crizelor şi la agravarea bolii. Din contra, o stare de buna dispoziţie şi calm te va ajuta sa scapi de problema. Încearca sa eviţi situaţiile în care te-ai putea enerva şi starile tensionate. Asigura-te ca munceşti într-un mediu placut (poate chiar schimba-ţi serviciul daca este nevoie). Înţelegerea şi armonia în familie sau la locul de munca sunt absolut necesare pentru obţinerea unor perioade lungi de remisie a acestei afecţiuni„, spune dr. Luminiţa Sârca.

Tratament individualizat pentru fiecare bolnav de psoriazis

Psoriazisul, fiind o afecţiune comple xa, cu o combinaţie de cauze, necesita un consult medical pentru individualizarea tratamentului si recomandarea consilierii psihologice, când este cazul. Produsele naturale pe care le recomand în general sunt: ceaiurile din plante medicinale; propolisul, sub forma de tinctura cu acţiune antibiotica, antiinflamatoare si cicatrizanta; pastura – antiseptica, remineralizanta; polenul; sucul de orz verde, cu acţiune antioxidanta puternica si protectoare hepatica; catina, pentru conţinutul crescut de vitamina C care nu îsi pierde proprietaţile la temperatura înalta; extractele din muguri si mladiţe de plante. Plantele medicinale eficiente în tratamentul acestei afecţiuni sunt: coada calului, urzica, scoarţa de salcie, galbe nelele, coada soricelu lui, nalba mare, ventri lica, fumariţa, trei fraţi pataţi etc.” Dr. Luminiţa Sârca

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!